SREĆOMETAR: Ova mašina će u budućnosti odlučivati da li ćete dobiti otkaz ili nešto drugo! (VIDEO)

Uređaj radi na principu sakupljanja malih signala, a konstruisan je za upotrebu u kompanijama i firmama

  • 2

Japanska kompanija "Hajtači" je predstavila svoje novo otkriće i time je napravila još jedan korak napred u sferi tehnologije. "Srećometar" je uređaj koji se nosi oko vrata i procenjuje koliko ste zapravo srećni ili pak, nesrećni.

On radi po principu sakupljanja malih signala a konstruisan je za upotrebu u kompanijama i firmama. Cilj je da poslodavci saznaju koliko su njihovi zaposleni zadovoljni ili ne.

Koliko god ovo zvučalo suludo, ipak predstavlja pomak u nauci. Na ovaj način će zaposleni davati dobre rezultate jer će njihovi šefovi znati kako se oni osećaju. Jedini način koji je dosad funkcionisao je onaj kada su nadređeni pitali svoje radnike direktno ili preko nekih upitnika, kako bi saznali rezultate koji, naravno, nikad nisu bili objektivni.

Kada zaposleni stavi ovu spravu oko vrata, on prikuplja 50 signala po sekundi. Ova "baza podataka" ima informacije o tome sa kim radnik razgovara, kada, koliko dugo, da li su okrenuti jedno ka drugom, da li stoje ili se kreću, gde sede u kancelariji tokom sastanka.

"Srećometar" je testiran u nekoliko kompanija i zabeležio je odlične rezultate. Tako je dokazano da su ljudi koji rade u kol-centrima najsrećniji na pauzama kada pričaju sa ljudima "licem u lice".

Zbog ovog su poslodavci radili promene na rasporedu i planu pauza, time što su omogućili ljudima istog uzrasta da idu da odmore u isto vreme. Rezultati su bili neverovatni, produktivnost je povećana čak tri puta nego ranije.

Da li biste vi voleli ovakav aparat oko svog vrata ili se plašite šta bi rezultati mogli da prouzrokuju?

(Telegraf.rs/ Izvor:en.rocketnews24.com)

 

 

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Goxi

    12. februar 2015 | 18:38

    Robovlasnistvo...

  • Sladja

    12. februar 2015 | 22:36

    Ja se plasim. A zasto? Ne, nije zbog otkaza, zbog onog drugog. Plasim se zato sto sam srecnica, po ubedjenju. Makar sve sto mi se desava bilo kontra i naglavacke, ja njemu isto kontra, pa naopacke. Tako da bi nadrljala sa tim srecometrom oko vrata. Radila bih non stop, i vise nego sto mogu fizicki, jer sam srecna dusa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA