UKLETO RAJSKO OSTRVO: Krije mračnu tajnu zbog koje na njemu niko ne želi da živi (VIDEO)

Ostrvo prati loš glas od 2004. godine kada je izbio skandal zbog zlostavljanja dece, a u zatvoru su završili muškarci optuženi za različite seksualne prekršaje. Ovo se jako brzo pročulo u celom svetu a prouzrokovalo je da se brojčano stanje drastično smanji narednih godina

  • 8

Ostrva Pitkern u Australiji su zvanično četiri vulkanska ostrva u Pacifiku, koja odišu prelepom klimom, besplatnim zemljištem i skoro nemogućim svađama sa susedima. Međutim, tamo niko ne želi da naseli zbog njegove mračne prošlosti vezane za seksualno zlostavljanje dece. Taj zločin progoni tamošnju zajednicu i dan danas.

Stanovnika na ovom ostrvu u Australiji je iz godine u godinu sve manje, ali se "lokalci" bore da pronađu nove ljude kojima bi pružili mogućnost da izgrade dom i započnu nov život.

Ostrvo prati loš glas od 2004. godine kada je izbio skandal zbog zlostavljanja dece, a u zatvoru su završili muškarci optuženi za različite seksualne prekršaje. Ovo se jako brzo pročulo u celom svetu a prouzrokovalo je da se brojčano stanje drastično smanji narednih godina.

- Mi smo bili privlačni za nove ljude, međutim sada nam postavljaju samo pitanja, a tek jedna osoba je aplicirala da se preseli na Pitkern - objasnio je Džeki Krstijan (44), koji predstavlja ovo ostrvo u Evropi.

Printskrin: Youtube/Shazzy Mazzy AR1 Printskrin: Youtube/Shazzy Mazzy AR1

Na ovom ostrvu su od skoro ukinuti i mali brodovi koji putuju na relaciji Novi Zeland - Pitkern. Postoji samo jedna prodavnica na ostrvu, koja se otvara tri puta nedeljno, a da bi se ona snabdela, potrebno je da se hrana poruči na svaka tri meseca sa Novog Zelanda.

Printskrin: Youtube/Shazzy Mazzy AR1 Printskrin: Youtube/Shazzy Mazzy AR1

Većina stanovnika se doselila 1789. godine nakon što je nastala pobuna na kraljevskom brodu HMS Baunti. Tom prilikom na Pitkern je stiglo šest muškaraca i dvanaest žena koje je privukao idilični izgled ostrva. Međutim, njihovom uživanju je brzo došao kraj jer je nakon četiri godine ubijeno nekoliko pobunjenika zbog međusobnog lošeg tretmana i ljubomore.

Ipak, malobrojno stanovništvo i dalje nastavlja borbu uprkos lošem glasu. Oni se nadaju da će lepota ovog ostrva privući ljudi i da će shvatiti da bistriju vodu i vazduh sa manje zagađenja neće nigde naći.

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA