Ova 900 godina stara lobanja koja je pronađena usred pustinje je naterala ljudski rod da se preispita!

Lobanja je stara 900 godina, 30 odsto je veća od prosečne ljudske glave, a unutrašnje uho je takođe drastično veće

  • 14
Foto: Wikipedia

Foto: Wikipedia

 

Tridesetih godina prošlog veka jedna devojčica je pronašla misterioznu lobanju blizu njene kuće u Meksiku. Nakon što je lobanju premestila na sigurno, vratila se i po ostatak skeleta, ali je njega na žalost odnela bujica. 60 godina kasnije, ova misteriozna lobanja došla je u ruke istraživača paranormalnih pojava, Lojda Paja.

 

Lojd je primetio da lobanja poseduje određene karakteristike koje nema nijedan čovek. Primera radi, prostor u kom se nalazi mozak je značajno veći nego kod ljudi. Takođe je činjenica da je ova lobanja nekako lakša i izdržljivija od normalne ljudske lobanje.

 

Zbog ovih neobičnih pojava počeo je projekat pod imenom "Starchild" (Zvezdano dete), kako bi se otkrila njeno poreklo, bez obzira da li je ona ljudska ili vanzemaljska.

 

Istraživač Lojd je primetio dosta čudnih fizičkih karakteristika koji ukazuju da bi lobanja mogla da bude vanzemaljskog porekla. Upale oči na primer ukazuju da je osoba kojoj pripada ova lobanja, nekada putovala svemirom gde nema gravitacije.

 

Lobanja je stara 900 godina, 30 odsto je veća od prosečne ljudske glave, a unutrašnje uho je takođe drastično veće. To ukazuje na to da je ova osoba mogla da čuje zvukove veoma visoke frekvencije. Tokom DNK testiranja, Lojd je zaključio da geni ove lobanje imaju 56 varijacija u odnosu ljudske. Ovo je čudno, s obzirom da čak i majmuni imaju samo dve varijacije.

 

Sa druge strane, istraživački tim iz Vankuvera je zaključio da bi ova lobanja ipak mogla da bude ljudskog porekla, rođaka prvobitnih stanovnika Amerike. Jedino objašnjenje za veličinu glave je retki poremećaj hidrocefalus, koji izaziva slično oticanje lobanje.

 

Bez obzira na to, ovo otkriće je i dalje veoma misteriozno i interesantno. Lojd Paj je umro 2013. godine, ali se njegovo istraživanje o poreklu Zvezdanog deteta i dalje nastavlja.

 

(Telegraf.rs / Izvor: viralnova.com)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA