ZAVIRITE U HITLEROVU JAZBINU: Evo gde se odmarao i kakvim je srebrnim kašikama jeo! (VIDEO)

Hitlerov dugogodišnji lični sobar Hajnc je rekao da su Firer i njegova dugogodišnja saputnica Eva Braun imali zasebne spavaće sobe i kupatila, ali da je postojao prolaz koji je spajao te dve sobe

  • 3

Berghof je bio dom Adolfa Hitlera u kojem je proveo najviše vremena tokom Drugog svetskog rata. Ovo je bilo jedno od najpoznatijih mesta odnosno štabova u celoj Evropi.

Da li biste ubili Hitlera i tako sprečili Drugi svetski rat?

Kuća u kojoj je boravio je sagrađena 1916. godine ali je na njegov zahtev obnovljena, proširena i preimenovana 1935. a koristila je Hitleru za odmor narednih deset godina.

Adolf je kuću uredio baš po njegovom ukusu, te je tako predsoblje bilo ispunjeno različitim biljakama, najviše kaktusima. Trpezarija je bila skupoceno uređena, a u kući je postojao studio u kojem je bila telefonska centrala. Biblioteka je sadržala različite istorijske knjige, zatim o slikarstvu, arhitekturi i muzici. Velika sala je opremljena skupocenim nameštajem, velikim globusom, a kao šlag na tortu je bio kamin od crvenog mermera.

Pored svega navedenog, u to vreme, Hitler je na jednom zidu postavio štand za večernje projekcije filmova, često holivudskih koji su inače bili zabranjeni u Nemačkoj.

Foto: Arhivska fotografija Foto: Arhivska fotografija

Kuću je održavalo nekoliko sobarica, baštovan, domaćica, kuvari i ostali radnici koji su bili potrebni da bi celokupno imanje funkcionisalo.

Foto: Wikimedia/Tom dl Foto: Wikimedia/Tom dl

S obzirom da Adolf nije pušio, svim gostima je dozvoljavao da na njegovoj terasi uživaju u ovom poroku. Hranio se vegeterijanskom hranom, a sve namirnice su dolazile iz okolnih bašti i staklenika.

Dugogodišnji lični sobar Hajnc je rekao da su Hitler i njegova dugogodišnja saputnica Eva Braun imali zasebne spavaće sobe i kupatila, ali da je postojao prolaz koji je spajao te dve sobe. Takođe, često su umeli da pred spavanje zajedno uživaju u studiju uz čaj.

Berghof je postalo nešto kao turističko mesto, a mnogi su često želeli da se upute u tom pravcu kako bi nekako uspeli da vide Hitlera. Iz tog razloga su uvedene nove mere obezbeđenja, te je postojalo strogo ograničenje pristupanja njegovom posedu.

Krajem aprila 1945. godine kuća je oštećena u jednom britanskom napadu, a zatim je opljačkana, da bi na kraju bila do temelja srušena.

OVDE možete videti kako je Hitler organizovao Albance da ubijaju Srbe!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • DARKO 100%

    8. april 2015 | 19:05

     Firer je imao jedan testis, bio vegetarijanac, drogirao se i jeo kilogram čokolade dnevno!  Na prodaju Hitlerov akvarel Hitler je preživeo Drugi svetski rat, smrt lažirao i pobegao Više tajnih nacističkih tunela u Sankt Georgenu? Austrija uzima Hitlerovu kuću? Sluškinja Adolfa Hitlera, Elizabet Kalamer, posle 71 godine ćutanja se ispovedila o tome kako je izgledalo njeno službovanje za nejvećeg svetskog diktatora. Ona je otkrila da je Hitler često držao dijetu, ali i da je retko kada ustajao pre dva sata posle podne, a služilo ga je čak 22 devojke. - Frižider bi ispraznio nakon što bi ostao budan do kasnih sati pričajući s gostima, a vrlo retko bi ustajao pre dva sata poslepodne - tvrdi sluškinja koja je bila zaposlena na njegovom alpskom imanju Berghof u Bavarskoj . Elzabet tvrdi kako je Hitlerovaljubavnica Eva Braun vodila glavnu reč. - Sve sluškinje su znale da Hitler ima problema sa slezenom i da se drži strogih uputstava ličnog kuhara. Ipak, diktator bi tajno proždirao čokoladne i kremaste keksiće, priseća se njegova bivša sluškinja. "Fuhrerov kolač" – kolač od jabuka posut orasima i grožđicama - morao se peći svaki dan, a on bi ga poput zločestog školarca pojeo po noći dok je svo osoblje spavalo. - Obožavao je slatko -

  • 987

    8. april 2015 | 19:43

    Da li je bio zabranjen let aviona preko imanja?

  • Glavas

    8. april 2015 | 20:35

    Sve to na stranu, pravo pitanje je zasto ovako neuhranjeno djeluje ovaj njegov hund? Rebra da mu prebrojis.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA