OVAJ ČOVEK PREŽIVLJAVA AGONIJU: Svaki dan mu je 14. mart 2005. godine, a ovako izgleda njegov Dan mrmota!

Njegov problem je vrlo sličan kao kod pacijenata koji boluju od anterogradne amnezije i ne mogu prebaciti informacije iz kratkoročnog u dugoročno pamćenje

  • 1

Ovaj muškarac po imenu Vilijam (38) svakoga dana proživi 14. mart 2005. godine! On se budi uveren u to da je danas taj datim, da još uvek služi vojsku i da ga čeka zubarski pregled, a odmah zatim gubi nove informacije.

Uspeli su da mu izleče neizlečivu bolest, ali mu se život zauvek promenio! (FOTO)

Doktor Džerld Burges sa Univerziteta u Lejčersteru u Velikoj Britaniji kaže da je slučaj ovog muškarca jedinstven na polju amnezije i ističe da se Vilijam seća svega što se desilo tog dana baš 13 sati i 40  minuta. Međutim, onda dolazi do gubljenja informacija jer ih može čuvati samo 80 minuta.

- Kako bi normalno funkcionisao supruga ga svako jutro podseća da upali računar i pročita sve zadatke koje treba da uradi taj dan, kao i da ga podseti na sve potrebne informacije - napisao je Burges.

Foto-ilustracija: Foter.com / jessicalrone Foto-ilustracija: Foter.com / jessicalrone

On je objasnio da sa Vilijamom radi već deset godina i da nema šanse da se pretvara, pa je dodao da veruje da je problem u njegovom mozgu gde ne dolazi do sinteze proteina, što dovodi do toga da njegov mozak nije u stanju da stvori nova sećanja.

Njegov problem je vrlo sličan kao kod pacijenata koji boluju od anterogradne amnezije i ne mogu prebaciti informacije iz kratkoročnog u dugoročno pamćenje.

On nije nikada pretrpeo udarac u glavu niti je na njegovom mozgu moguće pronaći oštećenje tako da doktori bukvalno nagađaju šta je uzrok njegovoj amneziji.

(Telegraf.rs / Izvor: dnevnik.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA