RAZLOG ĆE VAS ISTOPITI: Mališani daju po 50 centi kako bi kupili ovo ostrvo u Italiji (FOTO)

Ostrvo Budeli je kupio bankar sa Novog Zelanda, Majkl Harte, međutim, lokalni političari su uložili žalbu uz obrazloženje da bi ostrvo trebalo da se vrati pod kontrolu italijanske države, što su deca iskoristila kao priliku da ga sama kupe

  • 1

Grupa dece iz Italije saznala je da će italijansko ostrvo Budeli kupiti strani biznismen i rešila da odmah reaguje. Naime, mališani su "uzeli stvar u svoje ruke" i pokrenuli kampanju kako bi skupili novac i ostrvo kupili sami.

MISTERIJA STARA 200 GODINA: Na ovom ostrvu je zakopano blago, ali niko ne može da ga nađe (VIDEO)

Ostrvo Budeli, deo arhipelaga Madalena, smeštenog između Sardinije i Korzike, ponuđeno je na prodaju 2013. godine kada je njegov vlasnik bankrotirao.

Majkl Harte, bankar sa Novog Zelanda, kupio ga je za tri miliona evra sa namerom da ga pretvori u prirodni rezervat, ali lokalni političari su uložili žalbu uz obrazloženje da bi ostrvo trebalo da se vrati pod kontrolu italijanske države.

Nakon što je pročitala priču u novinama, grupa dece pokrenula je kampanju kako bi ga pretvorila u "Isola dei Ragazzi" ili "Ostrvo dece".

Foto: Wikimedia/Mattia.dipaolo Foto: Wikimedia/Mattia.dipaolo

Oni su izračunali da će ako svako italijansko dete da samo 0,5 evra, imati dovoljno novca da sami kupe ostrvo.

Foto: Wikimedia/Mattia.dipaolo Foto: Wikimedia/Mattia.dipaolo

(Telegraf.rs / Izvor: B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA