• 7

SEKAO PROSTITUTKE I NJIHOVO MESO BACAO SVINJAMA: Osuđen je na doživotnu robiju, a onda je objavio knjigu o ubistvima (FOTO)

Pikton je žrtve nalazio na ulici, a namamio bi ih drogom i novcem. Potom bi ih odveo na svoju farmu svinja gde ih je silovao, a zatim zadavio ili upucao. Njihova tela bi zatim raskomadao u svojoj klanici i njihove ostatke davao svinjama da ih pojedu

 • 7

Robert Pikton, poznatiji kao Vili, sekao je i mleo svoje žrtve, uglavnom prostitutke i narkomanke, a zatim bi njihove ostatke bacio svinjama. On je ovih dana objavio memoare, a zgrožene porodice žrtava tražile su da se knjiga povuče iz prodaje.

 

NAJHRABRIJI LOVAC NA SVETU: Ovakav lov na zmije još niste videli! (VIDEO)

 

Između 1995. i 2001. godine, serijski ubica Robert "Vili" Pikton ubio je barem šest žena u Kanadi. Sve žene bile su poznate zavisnice od droge i prostitutke iz zloglasne vankuverske četvrti "Low Track".

 

Pikton bi pokupio žrtvu na ulici, a namamio bi ih drogom i novcem. Potom bi ih odveo na svoju farmu svinja gde bi ih silovao, a zatim zadavio ili upucao. Ali to nije bio kraj Vilijevog zločiina. Njihova tela bi zatim raskomadao u svojoj klanici i njihove ostatke davao svinjama da ih pojedu.

 

Dok konačno nije uhvaćen, iz te četvrti je nestalo više od 60 žena, a nakon istrage Pikton je optužen za ubistvo njih 27, ali je na kraju osuđen samo za ubistvo njih šest.

 

Foto: Vancouver Police Dept

Foto: Vancouver Police Dept

 

Pikton od 2007. godine izdržava doživotnu zatvorsku kaznu, a ovih je dana šokirao javnost, naročito porodice žrtava nakon što je objavio svoju knjigu memoara. Objavio je sam u elektro izdanju na "Amazonu", a nakon što su zgrožene porodice reagovale, "Amazon" je knjigu povukao iz prodaje.

 

Pikton se, pre nego što je postao serijski ubica, obogatio od biznisa sa farmom svinja, odnosno obogatio se od svog porodičnog biznisa, ali je vremenom posao skoro potpuno zanemario i završio je tako da je tek povremeno svinjsko meso i svinjske proizvode prodavao komšijama.

 

Kanadska policija je 1999. godine dobila dojavu da Pikton i njegova braća u zamrzivačima drže ljudsko meso, ali uprkos tome što su dobili policijski nalog za pretraživanje nikada ga nisu obavili.

 

Početkom februara 2002. godine Pikton je uhapšen nakon što je policija zbog držanja oružja pretražila farmu i našla stvari koje su pripadale jednoj od nestalih žena. Zatim je sud izdao novi nalog za pretragu, pa su tako pronađeni posmrtni ostaci nekih žrtava, poput lobanja koje su bile isečene na pola, a u kojima su se nalazili ostaci ruku i nogu.

 

Foto: A. Nalbantjan

Foto: A. Nalbantjan

 

Pronađeno je 33 različitih DNK uzoraka, zubi, kao i delići krvave odeće koja je pripadala žrtvama. Policija je pronašla i nekoliko pištolja i vibratora.

 

Dok je bio u pritvoru Pikton je ispričao prikrivenom policajcu koji je glumio zatvorenika, koji je delio ćeliju sa njim, da je želeo da ubije još jednu ženu kako bi broj svojih žrtava zaokružio na 50, čime je priznao da je počinio čak 49 ubistava. Policija je to priznanje snimila skrivenom video kamerom, a snimak je kasnije na sudu poslužio kao dokaz na suđenju koje je počelo 30. januara 2006. godine

 

Zbog dokaza koji su bili uništeni, s obzirom na to da je sa telima žrtava hranio svinje, a prema nekim iskazima osim što bi ih raskomadao, Pikton bi ih i samleo, međutim mogao je da se brani da nije kriv, pa je tako na kraju osuđen samo za ubistvo 6 pronađenih žrtava.

 

Zbog ovog slučaja kanadska policija i pravosuđe dobili su brojne kritike jer nisu reagovali ranije, pre svega zbog toga što prvi put kada su imali priliku nisu pretražili Picktonov posed, a i ostali su prilično inertni nakon nestanka brojnih žena blizu mesta gde je živeo Pikton.

 

Porodice stradalih žena nikada nisu mogli da ih sahrane jer njihovih tela nema, a nakon objave da Pikton objavljuje knjigu pa su porodice prve digle glas. Amazon je tolikom brzinom povukao njegove memoare iz prodaje da se u par sati dok je knjiga bila u prodaji na njihovom vebu nije prodao nijedan primerak.

 

(Telegraf.rs / Izvor: express.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

 • Luna

  25. februar 2016 | 15:53

  Ni malo mi ih nije zao. Eh da ima vise ovakvih, svet bi bio cistiji.

  57
  112

  Podelite komentar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok