Ako znate nešto o OVIM SLIKAMA, možete zaraditi 25.000 DOLARA

Slike konzervi "Kempbel" supe, koje su deo serije od 10 slika vrednih 500.000 dolara, odnete su iz Muzeja umetnosti u Springfildu u Misuriju tokom provale u ranim jutarnjim satima 7. aprila

  • 4

Federalni istražni biro (FBI) ponudio je nagradu od 25.000 dolara za informaciju o sedam slika Endija Vorhola koje su prošle nedelje ukradene iz Muzeja umetnosti u Springfildu u Misuriju.

Slike konzervi "Kempbel" supe, koje su deo serije od 10 slika vrednih 500.000 dolara, odnete su iz muzeja tokom provale u ranim jutarnjim satima 7. aprila, a istraga je u toku, saopštio je FBI, prenosi Rojters.

Muzej u Springfildu je saopštio na svom sajtu da se dogodila krađa i da je izložba pod nazivom "Električni vrt naših misli: Britansko-američki pop", na kojoj su izložene i Vorholove slike, zatvorena kao mera bezbednosti.

Tim FBI za kriminal u oblasti umetnosti traži pomoć javnosti u potrazi za ukradena umetnička dela, čije su dimenzije 94 sa 62 centimetara, i moli svakog ko ima bilo kakvu informaciju s tim u vezi da kontaktira kancelariju FBI u Misuriju ili policiju u Springfildu.

Prošle godine je otkriveno da je devet originalnih Vorholovih štampanih ostvarenja, takozvanih printova vrednih oko 350.000 dolara, iz serije "Ugrožene vrste" pokojnog autora, diskretno ukradeno pre više godina iz kinematografske kompanije u Los Anđelesu i zamenjeno kopijama u boji.

Dve od devet ukradenih slika su u međuvremenu predate policije, podseća Rojters.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Saša

    12. april 2016 | 11:46

    I NARAVNO, SRBIMA SE PRUŽA JEDINSTVENA PRILIKA DA ZARADE NOVAC U INOSTRANSTVU.. :-)

  • Dr. za rock and roll

    12. april 2016 | 11:34

    Vraticu im ali nikad !!!

  • victoria

    13. april 2016 | 10:19

    Da mi poklone ovakvu sliku ne bih je uzela. Neverovatno je sta se smatra umetnoscu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA