RENOVIRAJU TUĐU KUĆU u koju će morati da ulažu novac 10 godina i u nju primaju potpune strance! RAZLOG ZA TO ĆE VAS ODUŠEVITI! (FOTO)

Ovde će moći da borave doživotno, ali nakon smrti, kuća ne postaje deo njihove zaostavštine

  • 3

To što imanje iz 19. veka,  u koje su se zaljubili, pripada državi Merilend, nije sprečilo Dejvida (30) i Karu (29) Plezents da se prihvate herkulovskog zadatka i renoviraju ga.

OVA KUĆA KOŠTA SAMO 5 DINARA: Ali ima jedna sitnica... (FOTO)

Ova farma, koju čini 11 ari zemlje i kuća od skoro 280 kvadrata, deo je programa kojim se stanovništvu besplatno stavljaju na raspolaganje posedi od nekog istorijskog značaja, koje oni, za uzvrat, treba da renoviraju i održavaju.

Većina ovih imanja je bila godinama zapuštena, pa njihove rekonstrukcije koštaju između 175.000  i 300.000 dolara.

Njihovi budući stanari moraju da se obavežu i na to da će vrata njhovog novog doma periodično biti otvorena za posetioce, kao i da će plaćati sve račune i troškove stanovanja u njima.

- Za ovo je neophodno da malo budete ludi. Ludi, u pozitivnom smislu. Potrudiću se da im jasno stavim do znanja da avantura u koju se upuštaju nije nimalo jeftina - kaže Piter Moril, menadžer programa.

Za vraćanje starog sjaja ovoj lepotici, Plezentovima će trebati deset godina i 250.000 dolara. Ono što će time dobiti jeste porodična kuća sa pet spavaćih soba i tri kupatila, koju će deliti sa svojom ćerkom i Karinim roditeljima.

Uzeli su ovu zarđalu prikolicu i od nje napravili nešto što će vas ODUŠEVITI! (FOTO)

Ovde će moći da borave doživotno, ali nakon smrti kuća ne postaje deo njihove zaostavštine.

Iako par nema iskustva u poduhvatima nalik ovom, njihova biografija garantuje da će biti sjajni čuvari ovakvog mesta: Dejvid je inženjer, koji je završio i istoriju, a Kara je profesor engleskog jezika i književnosti.

Njhov plan je da deo imanja pretvore u farmu organske hrane, po mogućstvu gaje nekoliko životinja i organizuju edukativne događaje za posetioce.

- Veoma mi se sviđa ideja da u ovo uključimo calu zajednicu - objašnjava svoju zamisao Kara.

(Telegraf.rs / WashingtonPost.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA