• 3

Umesto kažnjavanja neposlušnih đaka, ova škola radi nešto sasvim drugačije. Rezultati su ZADIVLJUJUĆI

U školi Robert W. Coleman dei nude i jogu, druge oblike vežbi, ali i rad u vrtu, čišćenje parka i posetu obližnjim farmama

  • 3

Umesto kažnjavanja učenika po principu slanja u ćošak ili neku izolovanu prostoriju da razmisle o svojim postupcima, jedna škola u Baltimoru je osmislila da neposlušne šalje na meditaciju. Soba svesne meditacije, kako piše portal UpWorthy, je vrlo prijatna, opremljena svetiljkama, dekoracijama i mekim jastucima.
Za razliku od već zastupljenog principa kažnjavanja gde deca "u kazni" obično ne razmišljaju o svojim postupcima, osim što se posle toga osećaju revoltirano, u ovoj školi neposlušna deca sede i rade vežbe disanja ili meditacije, što im pomaže da se smire i fokusiraju, ali i razgovaraju o onome što se dogodilo.

Ma daj, pa ko to može? Ovih 14 stvari bi trebalo da uradimo pre doručka!
Ovu metodu podržali su naučnici koji kažu da se prilikom svesne meditacije u mozgu i telu događa nešto zanimljivo. Jedna studija tako meditaciju predlaže vojnicima kako bi se lakše nosili s užasima koje su preživeli, pogotovo što meditacija popravlja i raspoloženje, ali i fokus i pažnju.
U školi Robert W. Coleman dei nude i jogu, druge oblike vežbi, ali i rad u vrtu, čišćenje parka i posetu obližnjim farmama.
- Čovek nikada ne bi rekao da će mala deca zaista da sede u miru i meditiraju, ali oni to zaista rade. Meditirali su čak i pre odlaska na proslavu Božića i znali su da će tamo dobiti poklone. Ipak, svejedno su pre toga odradili meditaciju - rekao je Kirk Phillips, voditelj projekta.
Pokreti prstima kojima ćete poboljšati svoje zdravlje (VIDEO)
Ispostavilo se i da meditiranje u školi ima veliki uticaj i na shvatanje dece o očuvanju prirode, kao i na ponašanje dece kod kuće. Deca često i roditeljima predlažu meditaciju kad se vrate nervozni s posla.
Nakon uvođenja ovog programa, broj dece koja se nepoželjno ponašaju je u opadanju, a smanjio se i broj izostanaka. Zbog uspešnosti programa njegovi tvorci razmišjaju da ga primene i na druge američke škole.
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BASA

    Ovo je odlicna ideja , trebalo bi organizovati I kod nas ! Roditeljima odlican izgovor , u stilu " Znate nase dete radi " !

  • Miki

    Ovo je atara metoda samo pokrenuta. Odlicno.

  • Goksi

    Moguce , moguce....

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima