≫ 

U PETAK NAM STIŽE SMAK SVETA: Crni Mesec će se pojaviti na nebu, BLIŽI NAM SE KRAJ (VIDEO)

Predstojeća pojava Crnog Meseca, kod pojedinih budi veliki strah i daje razloge za brigu

  • 7
Foto-montaža: Telegraf Foto-montaža: Telegraf

Prvo smo imali Super Mesec, onda Krvavi Mesec i sada nam u petak stiže Crni Mesec.

SUNCE PROMENILO OBLIK, POSTALO PRSTEN: Neverovatan prizor snimljen iznad Afrike (VIDEO) (FOTO)

Naime, u petak uveče novi fenomen Crni Mesec očaraće svojim prisustvom nebo. Međutim, iako će se mnogi truditi da ga vide, ovaj put neće moći uopšte da se uoči.

- Crni Mesec je pomalo neobičan nebeski događaj, pojavljuje se jednom na svaka 32 meseca. - rekao je Džo Rao sa portala Space.com.

Prošli put kada se pojavio Crni Mesec bilo je u martu 2014. godine. Problem je što ove godine Crni Mesec će biti nevidljiv, jer će njegova sunčana strana biti okrenuta suprotno od Zemlje. Ono što možemo da vidimo je potpuno u senci.

Biće potrebno nekoliko noći do vremena kada će moći da se vidi kao delić srebra, u vreme kada polumesec bude povećavao svoju veličinu. Za deo istočne hemisfere, posebno Aziju, Australiji, Africi i Evropi, Crni Mesec će se pojaviti posle ponoći.

Foto: NASA Foto: NASA

Teoretičari zavere su zabrinuti jer posle "vatrenog prstena" i solarne eklipse u septembru, tokom koje su Mesec, Zemlja i Sunce bili i liniji iznad Afrike, stiže Crni Mesec, jer to, po Bibliji na koju se pozivaju, može da znači kraj za nas.

Crni Mesec koji će se dogoditi u petak ima specijalno značenje zbog nečeg sasvim drugog.

Prvi dan septembra doneo je sa sobom "vatreni prsten". Naime, Mesec je bio u ravni sa Zemljom dok je Sunce bilo iznad Afrike, pa je izgledalo da je Sunce potamnelo. Plus, predstojeća pojava Crnog Meseca, kod pojedinih budi veliki strah i daje razloge za brigu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Ovi znaci upućuju na to da Isus dolazi. Približavamo se kraju našeg sveta, kao i kraju celokupnog života na Zemlji - piše u jednoj od teorija zavera.

Kada ova dva fenomena povežu sa Biblijom onda pojedini hrišćani i zagovornici teorija zavera u svemu tome mogu pronaći izvor svog straha.

Naime, kako se navodi, Knjiga Matejeva poglavlje 24:29 kaže:

Foto: Tanjug/AP/Andres Kudacki Foto: Tanjug/AP/Andres Kudacki

- Odmah nakon iskušenja tih dana Sunce će potamneti a Mesec neće sijati, zvezde će padati sa neba, sile neba će biti uzdrmane.

Sledeći Crni Mesec pojaviće se u julu 2019. godine.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA