AKO PIPNETE OVO KAMENJE, ZADESIĆE VAS ZLA SUDBINA: Bizarna kletva čini da se svakom ko se vrati sa ostrva - dogodi nesreća (VIDEO)

Neke od pošiljki prate i poruke poput "molim vas vratite ovo na plažu" ili još čudnovatije "recite Pele da mi je žao"

  • 2

Pošta grada Hilo na Havajima je pretrpana poštanskim kutijama napunjenim kamenjem. Ove čudnovate pošiljke šalju turisti koji su kao suvenire pokupili vulkansko kamenje, a sada ga zbog bizarne legende vraćaju.

Tajna presečene jabuke u Srbiji: Zbog simbola koji se vidi u sredini, Srbi su masovno zaboravili na Boga

Neke od pošiljki prate i poruke poput "molim vas vratite ovo na plažu" ili još čudnovatije "recite Pele da mi je žao". Za ovakvo ponašanje turista odgovorna je legenda o boginji vatre i vulkana Pele koja zastrašuje domoroce već vekovima, a sada je počela i turiste.

Već godinama pristižu ovakve pošiljke u gradić Hilo, a meštani veruju da su u pitanju oni koji su naknadno saznali za "Kletvu boginje Pele". Prema legendi, svi oni koji pomere vulkansko kamenje pratiće kletva boginje Pele i stravična nesreća.

Crne tačke grada: Lokacije na kojima su tragično nastradali srpski navijači (VIDEO)

Onima koji su zadržali kamenje dešavale su se najgore stvari, od užasnih raskida do pogrešnih hapšenja. Prema izveštaju preko hiljadu pošiljki godišnje pristigne u Hilo.

- Izgleda da se ovim turistima zaista dešavaju nesreće. Oni šalju ove pakete jer veruju da su učinili nešto loše - kaže direktor pošte u Hilu Alton Ijetake.

(UŽIVO) Iza kulisa srpsko-albanskog biznis foruma: Da li će ekonomija pobediti političke razlike?

Foto: Wikipedia/François de Dijon, Foto: Wikipedia/François de Dijon,

Novinari su  pronašli ženu koja veruje da su joj uginula dva psa, da se razvela i napustila kuću jer je uzela Pelino kamenje.

- Zaista su počele da mi se dešavaju nesreće kada sam se vratila sa Pelinim kamenjem. Morala sam da ga vratim - rekla je ova žena.

Ipak, Džesika Ferasan iz Nacionalnog parka na Havajima, rekla je da je uzimanje vulkanskog kamenja zaista ilegalno, ali da je priča o boginji Pele običan mit.

Foto: Printskrin / LiveLeak Foto: Printskrin / LiveLeak

- Priča o Pele slična je onoj o polomljenom ogledalu ili crnoj mački. U lokalnim usmenim predanjima se ne pominje Pele i njeno proklinjanje kamenja, tako da je ovde reč o još jednoj izvrnutoj priči - objašnjava ona.

Držao je ruku iznad vode, a onda je ovo ČUDOVIŠTE iskočilo i progutalo mu je celu (VIDEO)

Veb sajt pelescurse.com šalje zvaničnu molbu turistima da vrate kamenje. 

- Kada vratite kamenje umotaćemo ga u crveno lišće i to će odobrovoljiti Pele. Kamenje će zatim biti vraćeno u Nacionalni Park, blizu mesta gde živi duh boginje Pele i kletva će biti raskinuta - piše na ovom sajtu.

Verovali u Pele ili ne, turisti treba da znaju da je uzimanje vulkanskog kamenja ilegalno.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: news.com.au)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Milica

    23. oktobar 2016 | 23:43

    Ovi gori od nas. Mislila sam da smo samo mi zatucani.

  • gušter

    24. oktobar 2016 | 03:04

    Hahahaha a neznaju da je vulkanski kamen obično gožđe pomešano sa drugim materijama kakva pele I duhovi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA