KOME JE OVO PALO NA PAMET? Pita s mesom i krompirom lansirana u SVEMIR (VIDEO)

Na balon su spojili kameru i opremu za praćenje posebno pripremljene pite za čije, a lansirali su je nakon što su dobili dozvole uprave za vazdušni promet

  • 11

Celom nizu predmeta koje su razni entuzijasti lansirali na ivicu svemira sada se pridružila i pita od mesa i krompira kako bi obiležili Svetsko prvenstvo u jedenju pita koje počinje sledeće nedelje.

Ove fantastične dame pravile su pitu od krompira: Kada su završile sa poslom, u rukama su držale GASTRONOMSKO ČUDO (FOTO)

Svemirsku pitu lansirali su iz Vigana, a plan je bio videti hoće li putovanje na 30 kilometara visine promeniti molekularnu strukturu pite kako bi je mogli brže pojesti, prenosi BBC.

Na balon su spojili kameru i opremu za praćenje posebno pripremljene pite, a lansirali su je nakon što su dobili dozvole uprave za vazdušni promet.

- Znamo da naučnici eksperimentišu sa biljkama na Međunarodnoj svemirskoj stanici kako bi videli menja li im se molekularna struktura. Isto to želimo i mi otkriti, ali kako NASA nije htela da ima veze s ovim, sami smo se pobrinuli za ovaj projekat - rekao je Toni Calaghan u čijem će se pabu organizovati takmičenje.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA