Na svakom proizvodu u vašem kupatilu stoji ovaj znak koji niste primetili. A to može da bude veoma opasno! (FOTO)

Najčešće se tu može videti broj 12, ali i 18, 20 ili pak neki drugi broj

  • 7

Sličica male otvorene tegle u uglu skoro svih pakovanja kozmetičkih preparata i krema nešto je što možda nikada niste primetili, ali zapravo nosi važnu informaciju za vas.

KRALJ SRCE, misterija koja još traje: Mali detalj na ovoj karti krije priču o ludilu do smrti (FOTO)

Ova sličica preuzeta je sa pakovanja Evropske unije i naziva se "PAO simbol". Označava "period nakon otvaranja" pakovanja, koji vas informiše koliko meseci nakon otvaranja pakovanja proizvod može bezbedno da se koristi.

Simbol, koji pored broja ima i oznaku "M" koja označava mesece, može se videti na svakom pakovanju. Iako po pravilima EU proizvođači nisu u obavezi da istaknu ovaj simbol ukoliko se proizvod može koristiti najmanje 30 meseci, ipak na većini proizvoda stoji ovo obaveštenje.

Najčešće se tu može videti broj 12, ali i 18, 20 ili pak neki drugi broj, a ukoliko broj meseci pređe 30, na deklaraciji mora da stoje informacije kakve posledice bi osoba mogla da ima ukoliko proizvod koristi kada označeni period prođe.

Obratite pažnju od sada na ovaj mali detalj jer ukoliko kozmetičke proizvode koristite izvan preporučenog vremena može doći do alergija, iritacija kože ili sluzokože, kao i ozbiljnijih zdravstvenih komplikacija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Deki

    8. februar 2017 | 17:40

    Hvala nisam znao

  • Marija

    8. februar 2017 | 16:39

    To vazi za prehrambene proizvode, jer logicno da nakon otvaranja pakovanja, ne moze rok biti isti. Citam uputstva i rok trajanja obavezno, ali retko gde pise koliko je rok trajanja ako se tegla, ili konzerva otvori, a trebalo bi

  • Igor

    8. februar 2017 | 21:23

    Ma hvala na obavestenju ali nismo svi kao Koštunica ne obavesteni ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA