Dok Putin kroti akitu, Tramp šeta majmunskog pinča: Evo šta zapravo otkriva rasa psa o ličnosti vlasnika (FOTO)

Afinitet prema određenoj vrsti pasa može dosta da otkrije o vlasniku, tvrde psiholozi

  • 6

Japanska vlada svojevremeno je poklonila Putinu psa rase akita, nazvanog Jume, dok je bila samo štene od tri meseca, kao izraz zahvalnosti zbog pomoći Rusije tokom zemljotresa i cunamija u Japanu 2011. godine. Sa druge strane sveta, novoizabrani najjači čovek Amerike voli nešto umiljatije pse, pa se u njegovom društvu mogu naći maleni majmunski pinč, bigl ili pak škotski terijer. 

Putinov pas zarežao i napao Japance, a onda ga je Vladimir ukrotio ovim munjevitim trikom (FOTO) (VIDEO)

Ruski predsednik ponosno ističe svog psa, koji po svom karakteru dosta podseća na samog vlasnika. Dok su sva tri Trampova psa pobednici takmičenja za pse Vestminster Kenet Kluba, ponosno pozirali sa svojim vlasnikom, kontroverznim američkim biznismenom.

Foto: Tanjug/AP/Sputnik Foto: Tanjug/AP/Sputnik

Naime, Jume je u nekoliko navrata uplašila Putinove posetioce i naterala ih na izuzetan oprez. Kada su japanski novinari želeli da vide kako Jume napreduje, ona je lajala i režala na njih pa je morala ubrzo biti odvedena. Ista situacija se dogodila i tokom 2014. godine kada se Putin sreo sa japanskim premijerom Šinzom Abeom u Sočiju. Dok se Putin igrao sa psom, Šinzo Abe se držao na pristojnoj udaljenosti.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Inače, sam izbor psa, odnosno afinitet prema određenoj vrsti pasa može dosta da otkrije o vlasniku, tvrde psiholozi sa Bath Spa univerziteta u Velikoj Britaniji. Psiholozi su utvrdili da postoji sedam grupa različitih rasa, a svaka od njih odgovara određenom tipu ličnosti vlasnika.

Istraživači su podelili rase pasa u sedam kategorija: lovački psi, psi goniči, pastirski psi, terijeri, mali psi, buldozi i radni psi.

Foto: Profimedia/TASS, Tanjug/AP Foto: Profimedia/TASS, Tanjug/AP

Ljudi koji imaju buldoge su najekstrovertniji; vlasnici lovačkih i malih pasa se dobro slažu sa okolinom. Najemotivnije osobe uzimaju rasu bigl ili hrtove, a vlasnici malih pasa (poput čivave) su najotvoreniji i najmaštovitiji.

Vlasnici "opasnijih" pasa smatraju se otvorenim i intelektualno radoznalim osobama koje su željne novih iskustava i vole umetnost i kulturu. Sa druge strane, vlasnici "prijateljskih" kuca poput labradora su osobe koje su lakoverne i vole da su u društvu.

Nismo utvrdili mi, već stručnjaci kinolozi, ali po naučenom se može zaključiti da je Donald Tramp jedna vrlo emotivna osoba koja se dobro slaže sa okolinom, dok je Vladimir Putin intelektualna i radoznala osoba koja voli umetnost i kulturu.

A koliko vi poznajete Putina, možete proveriti u našem kvizu:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Казанџија

    10. februar 2017 | 17:23

    Ја волим мешанце и шта онда?

  • ja

    10. februar 2017 | 16:24

    otkriva to da je putin veća faca,makar i jedan i drugi imaju srpske pasmine kao ljubimce.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA