≫ 

Cela istina o radu na kruzerima: Svi imaju jako puno seksa, a onda dođe nedelja (FOTO)

- Na kruzerima svi imaju seks sa svima. To je izrazito retka prilika da "okusiš svet", ako se mogu tako izraziti. Ekipe se rotiraju na nedeljnoj bazi, pa je nova brodska romansa uvek dostupna - otkriva Amerikanac

  • 10

Rad na kruzerima možda zvuči kao savršen posao - putovanje svetom, upoznavanje svih nacija i pozamašna plata, ali je ovaj posao sve samo ne to. Sve prljave tajne koje čuva prostor ispod palube luksuznih, plovećih hotela otkrio je Brajan Dejvid Bruns, prvi Amerikanac u istoriji kompanije "Carnival Cruise" koji je odradio ceo svoj ugovor bez davanja otkaza.

Misteriozna smrt na kruzeru: U vlasništvu je kompanije za koju radi puno Srba, a jedan član posade upravo je pronađen obešen

O svom iskustvu napisao je knjigu. U knjizi "Cruise Confidential" Brajan je izneo neverovatne detalje iz svog rada koji su puni seksa, mržnje, ugnjetavanja i zabave.

Kao konobar na brodu "Carnival’s Legend" radio je 100 sati nedeljno i to 15 nedelja za redom, nakon čega je naprosto prestao da broji. Nije imao slobodan dan 10 meseci. Plata nikako ne odgovara odrađenim satima, zbog čega se na kruzerima retko vide radnici iz razvijenih zemalja.

- Na Legendi sam dobio svega dva slobodna ručka svakih osam dana. Inače bih radio svaki doručak, ručak i večeru. Svaki dan. A često i na ponoćnom bifeu. Najgori deo posla je taj osećaj da vas poslodavac doslovno poseduje. Korporacija kontroliše šta jedete, kada jedete, kada možete u toalet, kolika vam je temperatura u kabini, apsolutno sve. Ako ste jedan dan već odradili 12 sati, a njima treba da radite još četiri, to ćete uraditi bez pogovora - napisao je Bruns.

Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis

Dodaje da je ono što ga je ubijalo u pojma način na koji je struktuiran dan - nikada nije mogao da spava celu noć. Uglavnom je uspevao da spoji četiri do pet sati sna u jednoj noći, i to nakon što bi odradio smenu od 12 sati. Većina ekipe hvata trenutke za dremanje kada god može, jer su svi u nekom konstantnom zombi stanju.

Međutim, činjenicu da rade kao robovi, spavaju ugurani u kabine kao sardine bez trunke privatnosti i da su plaćeni neverovatno malo (Bruns je kao konobar bio plaćen manje od 50 dolara mesečno, zavisio je, kao i svi na kruzeru od napojnica) radnici su morali nekako da prežive.

U tome im je pomogao seks. Jako puno seksa. I izrugivanje sa gostima.

Foto: Foter/Flickr/Ozgurmulazimoglu Foto: Foter/Flickr/Ozgurmulazimoglu

- Na kruzerima svi imaju seks sa svima. To je izrazito retka prilika da "okusiš svet", ako se mogu tako izraziti. Ekipe se rotiraju na nedeljnoj bazi, pa je nova brodska romansa uvek dostupna. Prave veze je gotovo nemoguće održati kad radiš 100 sati nedeljno u rotirajućim smenama - nastavlja Brajan svoju priču.

- Poznajem možda svega nekoliko parova koji su uspeli u tome. Međutim, zato su romanse između gostiju i zaposlenih strogo zabranjene. Ako vas uhvate dobijate momentalni otkaz, iskrcavaju vas u prvoj luci, bilo gde na svetu. Retko ko želi da toliko rizikuje - dodaje on.

Brodska ekipa to malo slobodnog vremena što ima, a koje je uglavnom preko noći, koristi za zabave. One traju kratko, najčešće od ponoći do tri ujutro, kada se bezglavo napiju. Ponekad dva para imaju seks istovremeno u jednoj maloj kabini, a deli ih samo zavesa.

Konobarice često završe sa brodskim oficirima, u nadi da će im pomoći da dobiju bolji smeštaj i manje naporan posao. Recimo, hostese nešto manje zarađuju, ali imaju bolje radno vreme i manje naporan posao.

(Telegraf.rs/Izvor: net.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA