≫ 

Čudesni snimci kako i gde indijski orah raste, niko nije mogao da pretpostavi da to baš ovako izgleda (FOTO) (VIDEO)

Seme indijskog oraha ima oblik bubrega veličine do 3 centimetara, a raste na voću poznatom kao indijska ili kešu jabuka

  • 1

Indijski orah je slatkog je i kiselastog ukusa i vrlo je bogat vitaminom C. Svi ste ga uglavnom probali, ali da li ste znali kako on raste?

 

Ova egzotična voćka ima ukus SVINJETINE, a mogla bi da SPASE MILIONE ŽIVOTA (FOTO)

 

Indijski orah, naime, raste na drvetu i njegov plod se odvaja od voćke. Seme indijskog oraha ima oblik bubrega veličine do 3 centimetara, a raste na voću poznatom kao indijska ili kešu jabuka.

 

Svaki plod ima po jednu semenku zakačenu na svom donjem delu. Plod kešu jabuke je kruškastog oblika i dugačak je od 7 do 15 centimetara. Plodovi mogu biti obloženi žutom ili crvenkastom ljuskom (u zavisnosti od sorte) ispod koje se nalazi voćna pulpa od koje se pravi sok koji je bogat vitaminom C.

 

Plodovi kešu jabuke imaju pet puta više vitamina C nego pomorandža. Bogat je vitaminima C i K, folnom kiselinom, magnezijumom, kalcijumom, cinkom, selenom, fosforom, bakrom, antioksidansima i mononezasićenim mastima.

 

Foto: pixabay.com

Foto: pixabay.com

 

Voćka iz koje je izvađen plod može da se jede, ali se preporučuje da je bolje da se koristi za sok i džemove.

 

Indijski orah se može jesti sirov, pečen ili pržen sa puterom i solju. Ima sladak ukus i miris, u ishrani se može koristiti kao grickalica ili kao dodatak i začin raznim jelima.

 

Foto: pixabay.com

Foto: pixabay.com

 

Za indijski orah kažu da ima i zdravstvene prednosti, on leči srce, smanjuje rizik od dijabetesa, snižava holesterol, pomaže kod mršavljenja, održava zdravlje zuba, sprečava anemiju...

 

Pogledajte snimke:

 

 

 

 

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA