≫ 

50 mesta koja moraju da se posete u 2017. godini: Među njima je i naš Beograd, i to zbog ovog razloga! (FOTO)

Prestonica Srbije dobija sve veću popularnost i često se nalazi na listi mesta koja turisti vrede da posete

  • 1

Sajt "Travel + leisure" objavio je listu od 50 najboljih gradova koje preporučuju svojim čitaocima da se posete u 2017. godini. Među već standardnim gradovima za turiste i egzotičnim mestima, našao se i naš Beograd.

22 najjeftinija grada na svetu: Dva su nam veoma blizu, a cene u njima svima su "bagatela" (FOTO) (VIDEO)

U svom uvodnom tekstu naveli su da je sastavljanje ove liste proces koji traje nekoliko meseci, zasnovan na anketama širom sveta i razgovorima sa specijalistima za putovanje.

Za našu prestonicu kažu da se izdvaja po domaćem pivu, ali o tome ćemo malo kasnije, da u Jerusalimu možete da probate uzbudljivu hranu, dok je Malaga prepuna skrivenih muzeja.

Za vas smo izdvojili 10 od 50 gradova koji su izabrani za ovu listu.

JERUSALIM, Izrael

Prestonicu Izraela opisuju kao "kulinarsku silu" koji parira svom rivalu Tel Avivu. predlažu da posetite pijacu Mehane Jehuda, u i oko koje su "iskočila" mesta za jelo i piće, koji rade i kada zađe Sunce.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

MALAGA, Španija

Malaga se nalazi u Andaluziji i danas je pravi raj za ljubitelje muzeja. Prvi koji mora da se spomene je Pikasov muzej, umetnika koji je rođen u ovom gradu, i Muzej savremene umetnosti koji se proteže na 750 kvadratnih kilometara. Tu je i muzej Karmen Tisen, koji je ispostava muzeja iz Madrida, kao i Pompidu koji je otvoren pre pet godina.

Foto: Wikimedia/Flickr/andrew_j_w Foto: Wikimedia/Flickr/andrew_j_w

MONTEVIDEO, Urugvaj

Glavni grad Urugvaja napravio je svoje ime u turističkom svetu zbog svog dizajna, mode i hrane. Preporučuju da se obavezno proba visoko kvalitetno meso u restoranu hotela Hajat centik Montevideo.

Foto: Wikimedia/Mike Peel (www.mikepeel.net) Foto: Wikimedia/Mike Peel (www.mikepeel.net)

PAROS, Grčka

Emili Matison piše da su plaže Parosa idealne za puštanje zmajeva i da u njemu možete da se šetate pešćanim priobaljem , a da je samo ostrvo bogato istorijom i kulturom.

Foto: Wikimedia/Olaf Tausch Foto: Wikimedia/Olaf Tausch

FILADELFIJA, SAD

Filadefija je postala popularna u zadnjih nekoliko godina, a prvi je grad u SAD koji je primljen u organoizaciju Svetske baštine gradova. Mlada populacija raste u njemu brže nego u bilo kom velikom gradu, a posebno ističu raznovrsno naselje Ist Pasijank.

Foto: Wikimedia/Ed Yakovich Foto: Wikimedia/Ed Yakovich

ROTERDAM, Holandija

Nakon što je godinama bio u senci Amsterdama, Roterdam je dospeo u centar pažnje zahvaljujući svom rastućem kulinarstvom i dizajn scene. Umetnost je svuda u drugom najvećem gradu Holandije.

Foto: Wikimedia/Florian Cramer Foto: Wikimedia/Florian Cramer

TORINO, Italija

Najpoznatiji po svojim istorijskim kafićima i Torinskom platnu, grad je takođe destoinacija za savremenu umetnost. U njemu mogu da se istraže ranije epohe ovog grada.

Foto: Wikimedia/Alessandro Vecchi Foto: Wikimedia/Alessandro Vecchi

BELFAST, Severna Irska

Sa sve većim brojem otvorenih barova, umetničkih mesta i restorana. Belfast postaje atraktivna destinacija za sve turiste. Probajte doručak inspirisan međunarodnim kulinarstvom i lokalno prženom kafu.

Foto: Wikimedia/Panoramio/William Murphy Foto: Wikimedia/Panoramio/William Murphy

BERMUDI

Nakon što je na posetu turista ovom ostrvu uticala finansijska kriza, Bermude su postale ponovo popularne zbog domaćinstva raznih sportskih dešavanja. Obnovljeni su hoteli i restorani, koji opet privlače bogate putnike iz celog sveta.

Foto: Wikimedia/(WT-en) Legrospaumé Foto: Wikimedia/(WT-en) Legrospaumé

BEOGRAD, Srbija

- Od kraja jugoslovenskih ratova Beograd je privlačio investitore, a njegova naselja prekrivena su grafitima i prepuna restorana i barova. Naći ćete lako srdačan tanjir ćevapa, dimljene kobasice, punjene somborka paprike u Sokačetu, ćevapi punjeni s paprikom u Tri šešira, i latinski tapas u Toru. Ali ono najprivlačnije je pivska scena (grad ima 37 pivara). Ne propustite Kabinet Supernova IPA u Prohibicijji u Savamali prepunoj barova, kao i Kas i Salto u Bajloniju, koji se nalazi u prostoru nekadašnje pivare u Cetinjskoj stare 100 godina - napisao je Govind Dhar za prestonicu Srbije i listu 50 najboljih gradova za posetu.

Foto: Wikipedia/ZlatanJovanovic Foto: Wikipedia/ZlatanJovanovic

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Marijana Bakov

    4. april 2017 | 21:00

    Vredi posetiti Zaandam, Zwolle i Leeuwarden u Holandiji,licno meni su daleko lepsi od Roterdama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA