≫ 

Zašto Diznijevi likovi u crtaćima nemaju majku?

Diznijevi filmovi traju 80 ili 90 minuta i govore o odrastanju, o onom danu u tvom životu kada moraš prihvatiti odgovornost

  • 5

U većini Diznijevih filmova glavni likovi ili izgube roditelje ili se roditelji, naročito majke, jednostavno ne spominju, a dugogodišnji Diznijev producent Don Han otkrio je zbog čega je to tako.

U Diznijevim crtaćima su skriveni likovi koje ste već negde videli, a mislili ste da vam se samo čini (FOTO) (VIDEO)

Svako ko je gledao Diznijev crtać Mala sirena sigurno se seća Arielinog oca, kralja Tritona, ali šta je s njenom majkom?

Arielina majka, kraljica Atina pojavljuje se tek u nastavku crtaća u kom je prikazano detinjstvo Male sirene i u kom saznajemo da je Atina poginula dok je Ariel bila devojčica.

Takva sudbina zadesila je mnoge majke Diznijevih junakinja, a u nekim pričama ne spominje se nijedan roditelj ili se roditelji, naročito majke, pojavljuju vrlo kratko.

Dugogodišnji Diznijev producent Don Han objasnio je zašto je to tako. Postoje dve teorije od kojih jedna ima veze s praktičnošću, a druga s tužnom pričom iz prošlosti Volta Diznija.

Diznijevi filmovi traju 80 ili 90 minuta i govore o odrastanju. Govore o onom danu u tvom životu kada moraš prihvatiti odgovornost. Najjednostavnije rečeno, postići da likovi odrastu ide puno brže ako izostavite roditelje.

Bambijeva majka je ubijena i on mora odrasti. Bela iz Lepotice i zveri ima samo oca, ali on se izgubi pa Bela mora preuzeti njegovu ulogu. Na taj način priča se ubrzava, ispričao je Han u intervjuu za Glamur.

Foto: disney.com Foto: disney.com

Ali druga teorija kaže da iza nepostojanja likova majki stoji razlog koji ima veze s čovekom koji je stvorio magične crtaće, Voltom Diznijem.

Naime, ranih četrdesetih godina prošlog veka Dizni je svojim roditeljima kupio kuću. Ubrzo nakon useljeljenja Voltova majka je preminula od gušenja ugljen-monoksidom koji je procureo iz neispravne peći.

Dizni nikada nije govorio o tome jer se osećao odgovornim za tu tragediju. Don Han veruje da je Volta progonila majčina smrt i da je zbog toga izbegavao likove majki u svojim filmovima.

Volt Dizni želeo je da ostvari svoj dečački san i da roditeljima kupi kuću, a sve je završilo tragedijom. Nakon što je u pet godina snimio Fantaziju, Damba, Pinokija, Bambija i Snežanu i sedam patuljaka, kupio je kuću majci i ocu, oni su se preselili u Oregon i njegova mama je umrla. To ga je uništilo, kao što bi svakoga, otkrio je Don Han.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • ElektroKostolcanin

    8. april 2017 | 18:39

    Kad vec kopirate vesti,onda prekucavajte. Koj' Dumbo,koja Sneguljica, koje 300 cuda?

  • Sta ce im majka

    8. april 2017 | 17:29

    Kada imaju Vucica ;).

  • PeXoN

    9. april 2017 | 09:50

    Programiranje devojčica da na svoje majke gledaju kao na maćehe i da čekaju "princa na belom konju" koji će ih izbaviti iz njihovog bednog života.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA