MACA SE VRAĆA KUĆI: Prepešačila 10 kilometara za tri dana - iz ljubavi prema vlasnici

Mačka Volija vlasnica je odbacila i odnela u sklonište, jer nije mogla da brine o njemu. Kako bi se vratio, mačak je pobegao iz skloništa i prepešačio 10 kilometara za samo tri dana

  • 0

Mačak Voli iz Nju Hempšira pobegao je iz skloništa za životinje i kako bi se vratio svojoj vlasnici prepešačio je 10 kilometara za samo tri dana.

Njegova vlasnica Barbara Olifant (80) srećna je što je Voli ponovo sa njom.

- Ovo je čudo, pravo čudo - rekla je uzbuđena vlasnica koja je Volija pre samo šest meseci našla na ulici.

- Bio je mršav i bolestan, nisam mogla da ga ostavim takvog, odnela sam ga kući i negovala sve dok mi muž nije doživeo moždani udar - priča Olifantova.

Kada joj se suprug razboleo Olifantova mu se maksimalno posvetila i nije mogla više da brine o Voliju. Odlučila je da mačka da u sklonište za životinje koje je bilo kilometrima udaljeno od njene kuće.

Kada je Džordževo stanje bilo bolje, Olifantina ćerka je odlučila da mačka vrati iz skloništa. Međutim, pre nego što je stigla da ga uzme, maččk je pobegla.

Nekoliko dana nakon bega Voli se pojavio u dvorištu Olifantove.

- Znala sam da je to on, bio je veoma iscrpljen i umoran, tri dana je pešačio kako bi došao kući - rekla je srećna vlasnica.

Emili Vajs, predsednica udruženja, rekla je kako su se ovakvi slučajevi već dešavali.

- Mačke imaju posebno izraženo čulo mirisa i sluha, nije ni čudo što je Voli uspeo da pronađe put do kuće - rekla je Vajsova.

(I. D.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA