SRBI SU BILI JERETICI: Carigradski patrijarh na nas 1350. bacio anatemu, od tog trenutka do danas SVE IDE NAOPAKO (FOTO)

Ambicija Dušana Silnog bila je golema: objediniti Srbe i Grke te zameniti slomljeno Romejsko carstvo Srpsko-grčkom imperijom. Pošto nije mogao da očekuje od Romeja da ga sami izaberu za cara, morao je sam to da uradi i da ih potom silom natera na pokornost. Imao je samo jedan problem: Pećka arhiepiskopija bila je podređena Carigradskoj patrijaršiji, a samo ga je patrijarh kao nezavisni poglavar mogao proglasiti za imperatora

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Eskalibur 64
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Klaus

    15. mart 2023 | 19:51

    I katolički vatikan i carigrad su uništili pravu hrišćansku veru a prvi nemanjić stefan nemanja je došao do titule kralja od vatikana pod jednim uslovom da da pobije prave hrišćane i da ih pretvori ili u katolike ili u pravoslavce to vam je istina a dušan nije imao nikakve ambicije za nekakvu imperiju i nije on ništa tuđe osvojio već je povratio otete teritorije od tih istih grka a i sam carigrad je bio u Srbiji a ne u grčkoj i nije on umro već je otrovan od papista koje su platili masoni ker vatikanom je oduvek vladao antihrist a ništa bolji nisu bili ni ovi iz carigrada ovde gde je bugarska bila vazal ne spominje se da je pre toga vizantija tačnije grčka napravila savez da porobi srbiju pa kad ih je dušan preduhitrio grke sačekao u zasedi i pomlatio a Bugari sigurni u grke da će srbiju da poraze ušli u istočnu srbiju pobili i popalili sve pred sobom pa kad čuli da dušanova vojska nije ni okrznuta oni se dali u bekstvo e tad je dušan išao za njima i isterao ih iz bugarske sve u kompletu a postavio u trnavi gde im je bio glavni grad svoju sestru Anu i bugari su postali i saveznici srba a upravo su bugari dali predlog dušanu da krenu na tursku i da je podele na ravne časti što je dušan već sve i prpremio od mletaka venecije kupio je 16 ili 18 hiljada brodova zato su masoni otrovali Dušana jer su dobili od osmanlija ogromne pare i zato su turci kada su kasnije došli na balkan dugo vremena ostali na balkanu a nisu krenuli dalje ka zapadu

  • Eskalibur 64

    04. jul 2017 | 23:56

    Bilo bi interesantno analizirati da li je SV Sava imao "sukob intetesa" kako bi to danas rekli. Zasto je toliko prisiljavao brata da ga on krunise i da odbije krunu koju je papa poslao ? Da li je to razlog sto su Krstasi dobili zabranu odlazska na Kosovo ???

  • jes pa da

    02. jul 2017 | 23:44

    Katoličanska prijatelju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA