Severna Koreja fotošopira samo jedan detalj na licu Kim Džong Una, jer ga on posebno FRUSTIRA (FOTO)

Hoće da bude lepši nego što jeste...

  • 3

Uši severnokorejskog lidera Kim Džong Una su fotošopirane na svim fotografijama, kako bi izgledao malo zgodnije i urednije nego što jeste, otkrili su forenzički softverski stručnjaci, a prenosi Independent.

Evo šta ljudi iz Severne Koreje odgovaraju kada im se postavi pitanje "šta vam je najvažnije u životu?" (FOTO)

PR stručnjaci u Severnoj Koreji sasvim su svesni da su oči sveta uprte u njihovog lidera, pa se trude da ostavljaju što manje prostora da mu se nađe neka mana.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Prvi koji je to primetio bio je Dejv Šmerler, istraživač u Džejms Martin centru, koji je na svom Tviter profilu objavio da "često možemo videti promene na fotografijama Kim Džong Una na kojima je ulepšan", na šta su se nadovezali mnogi stručnjaci i objasnili da ništa što se tiče njihovog lidera Severnokorejci ne prepuštaju slučaju.

Džefri Luis, direktor istočnoazijskog odeljenja Midlbari istituta za internacionalne studije, odgovorio je isto na Tviteru da je "primetno da su određeni delovi tela Kim Džong Una fotošopirani, pogotovo njegove uši".

Njihove tvrdnje naučno je dokazao softver "Tungstène" pomoću kojeg se tačno može otkriti da li je neka fotografija dorađivana i da li je čak otvarana i čuvana preko Fotošopa. Upravo skeniranjem fotografija Kima potvrđeno je da su izmene rađenje, uglavnom na njegovom licu, stomaku i okolini pored njega.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA