PAS ILI KONJ: Nemačka doga od 70 kilograma ušla u Ginisovu knjigu rekorda (FOTO)

Doga je duga više od dva metra i dnevno pojede i do 14 kilograma hrane. " Pitanje koje mi najčešće postavljaju je: 'Da li je to pas ili konj?'. Morali smo da kupimo kamion kako bismo je prevozili, a ako vam stane na nogu, ostane vam modrica" rekla je vlasnica džinovske doge

  • 0

Trogodišnji pas, koji živi u Mičigenu u SAD, težak je 70,3 kilograma i svakodnevno pojede 14 kilograma hrane, piše u 57. izdanju knjige Ginisovih rekorda. Danska doga visoka je 1,12 metara od šapa do ramena i duga više od dva metra. Zvanično je najveći pas na svetu.

- Pitanje koje mi najčešće postavljaju je: 'Da li je to pas ili konj?'. Morali smo da kupimo kamion kako bismo je prevozili, a ako vam stane na nogu, ostane vam modrica - rekla je vlasnica džinovske doge.

Danska doga u srednjem veku u Nemačkoj je služila kao pas-čuvar. Veliki "danac" krasio je mnoge dvorce u Nemačkoj i svaki dvorac je imao više danskih doga.

Problemi u prevođenju stvorili su od nemačke doge dansku dogu. Pre oko 100 godina imala je razne nazive od bizmarkove doge, danske doge, tigraste pa sve do engleske doge.

Preteča današnje doge su bulen baiseri (psi koji su se borili sa bikovima), lovački psi i psi  koji su služili za  lov za divlje svinje. Spoj mastifa  i hrta učinili su ovog psa jakim, okretnim i brzim.

(I. D. / Vijesti.me)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA