RESTORAN OD KARTONA: Stolice od papira na kojima mogu da sede i stokilaši! (FOTO) (VIDEO)

Ovo je jedan od restorana u Tajvanu u kom ne morate da brinete ukoliko nešto polomite,to jest pocepate. Ako se nešto dogodi stolici, bez brige, jednostavno uzmite drugu, jer sav oštećeni materijal ide na reciklažu

  • 2

U takozvanom "Karton kreativnom parku" u Tajvanu nalazi se nesvakidašnji objekat - "Karton restoran". U čemu je tajna autentičnosti istog? Naime, enterijer ovog restorana napravljen je od papira, tačnije kartona. Stolovi, stolice, pa čak  šerpe i tanjiri napravljene su od kartona a, prema rečima posetilaca, hrana koja se služi je prosečna.

Ovo je jedan od restorana u kom ne morate da brinete ukoliko nešto polomite, tj. pocepate. Ako se, na primer, nešto dogodi stolici, jednostavno uzmite drugu, jer sav oštećeni materijal ide na reciklažu.

To i jeste poenta celog restorana - prikazati pravu snagu papira i ubediti posetioce da karton može da se koristi za mnogo više stvari, a ne samo za obična pakovanja.

Mozak ovog projekta je vlasnik restorana Huang Fang Liang. Nakon završene srednje škole, Liang je dugo  radio u radionici koja je dominirala na tržištu za zanatsku i ručnu izradu papira. Odlučio je da pokrene svoj biznis, sa akcentom na reciklažu.

- Papir i karton se najčešće koriste za pakovanje a niko ne vidi da se isti mogu koristiti za mnogo toga - rekao je Liang, koji je pokrenuo čitavu ideju sa "Karton kreativnim parkom".

- Mnogi gosti koji prvi put dođu pitaju me da li su stolice bezbedne, s obzirom na to da su od kartona - kaže vlasnik restorana. - Svaki put kada me gost to upita, dovedem svog kuvara od 100 kilograma i kažem mu da sedne na kartonsku stolicu. Zatim mu dve konobarice sednu u krilo i stolica sve to izdrži - ističe vlasnik svoj način demonstriranja izdržljivosti stolica.

Pogledajte unutrašnjost restorana:

(I. D.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Josh

    29. oktobar 2012 | 14:12

    I svakim danom sve sam ludji, nije mi pentobra dijagnoza strucnjaka Sam sam svoj strucnjak, vidim se u ogledalu i to mi je dovoljno. U mom pogledu sve je manje iskrica i zivota, naginjem ka tome da sam pored ludosti i opste neprihvacen u pojedinim situacija, samo zato sto moji vidici nemaju salokatre koje bi mi suzavale isti.Ajde da vidimo dokle mozemo, ponekad sam kontras i mazohista. Covek koji unistava samog sebe u sistemu bez sistema????

  • nemanja

    19. oktobar 2012 | 09:35

    jel hrana od papira

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA