UZNEMIRUJUĆE: Bodi-bilderu umalo amputirana ruka zbog ujeda pauka (FOTO)

"Osetio sam blago peckanje i pomislio da me je ožarila kopriva, ali sam onda ugledao dve rupe od ugriza. Gotovo iste sekunde ruka je krenula da raste i dobio sam temperaturu, mislio sam da ću umreti ili da će mi u najgorem slučaju amputirati ruku", rekao je Geri Medou iz Britanije

  • 1

Geri Medou (33), bodi-bilder iz Velike Britanije, zamalo nije izgubio ruku kada ga je ujeo najotrovniji britanski pauk čiji je otrov jačine otrova crne udovice.

Odmah nakon ujeda, ruka mu je naglo otekla, a u bolnici su mu lekari čak rekli kako postoji mogućnost da mu je amputiraju.

Na svu sreću, raznim lekovima i protivotrovima koji su mu ubrizgali, lekari su uspeli da spasu njegov ekstremitet. Prisećajući se nemilog događaja, Medou je istakao kako je ugriz jedva osetio.

- Osetio sam blago peckanje i pomislio da me je ožarila kopriva, ali sam onda ugledao dve rupe od ugriza. Gotovo iste sekunde ruka je krenula da raste i dobio sam temperaturu, mislio sam da ću umreti ili da će mi u najgorem slučaju amputirati ruku - priseća se Geri Medou iz Britanije.

Vrsta britanske otrovnice koju često nazivaju "lažna udovica" stigla je u Britaniju pre 142 godine sa Kanarskih ostrva, i to sasvim slučajno, u tovaru banana. Njen ugriz nije ništa jači od ujeda pčele, ali je daleko smrtonosniji.

Kako su rekli iz bolnice, da je Medou došao samo koji minut kasnije - ne bi mu bilo spasa.

(I. D. )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • lol

    24. novembar 2012 | 00:13

    "mislio sam da ću umreti ili da će mi u najgorem slučaju amputirati ruku" , pa znaci da je bolje umreti nego izgubiti ruku??? :D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA