UZNEMIRUJUĆE: Zbog kljova ubili 300 slonova za dva meseca! (FOTO)

Obaveštajni podaci Kameruna govore o dvema sudanskim grupama lovaca koji prelaze granicu da bi ubijali slonove zbog kljova, putujući preko hiljadu kilometara na konjima

  • 0

GDE ĆE IM DUŠA?! Svakodnevno smo suočeni sa ljudskom okrutnošću prema životinjama koja se odigrava u našem neposrednom okruženju, svakodnevno imamo prilike da svedočimo potpunom pomračenju ljudskog uma, i uvek postoje slike koje ne mogu da nas ostave ravnodušnim, slike koje nas povrede svaki put snažnije nego prethodni.

Slika koju je u javnost pustio safari klub "Buba Nđida" prikazuje leš slona koga su lovci ubili u istoimenom nacionalnom parku u Kamerunu, u blizini granice sa Čadom.

Obaveštajni podaci ove afričke države govore o dvema sudanskim grupama lovaca koji prelaze granicu da bi ubijali slonove zbog kljova, putujući preko hiljadu kilometara na konjima. Za samo dva meseca ubili su preko 300 slonova, što je 80 odsto slonovske populacije u ovom nacionalnom parku!

Nesrećne životinje, ni krive ni dužne, gube živote da bi bogati bezdušnici mogli da se pohvale kockicama ili lulom od slonovače. Koliko je to pogrešno, shvatićemo tek kada i sami kao vrsta budemo postali nečija lovina. Tada će nas stići "karma".

(M. B. / Foto: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA