TALIČNI TOM: Našao grumen zlata vredan 300.000 dolara! (VIDEO)

Neidentifikovani Australijanac, amaterski tražilac zlata, pomoću ručnog detektora metala u sredu je pronašao grumen težak 5,5 kila na dobini od oko 60 santimetara u blizini grada Balarata

  • 1

Amaterski tražilac zlata je u australijskoj državi Viktorija zaprepastio eksperte kada je pronašao grumen zlata težak 5,5 kila.

Neidentifikovani čovek je pomoću ručnog detektora metala u sredu pronašao grumen na dubini od oko 60 santimetara u blizini grada Balarata. Lokalni eksperti za zlato kažu da tu zlato traže već decenijama, ali da se nikada ranije nije desilo takvo otkriće.

- Ovde tražim zlato već dvadeset godina i ne sećam se kada je poslednji put pronađen grumen teži od tri kilograma - rekao je Kordel Kent, vlasnik menjačnice zlata iz Balarata.

Prema trenutnoj ceni ovog dragocenog metala grumen vredi skoro 300.000 dolara, ali bi zbog svoje retkosti mogao da vredi mnogo više.

- Ako ste dovoljno blesavi da ga pretopite, vredeo bi skoro 300.000 dolara, ali zbog svoje veličine i oblika vredi znatno više, možda i do pola miliona - dodaje Kent.

Kent, takođe, predviđa da bi ovakvo otkiće moglo da pokrene novu zlatnu groznicu u ovoj oblasti.

Pogledajte video-snimak:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • srdjans

    17. januar 2013 | 19:25

    a da nismo poplasili par zlatara, malo pretopili, pa pronasli...hahahahhaaaaa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA