ZOMBI RIBA: Mrda se, a nema ni glavu ni organe (VIDEO)

Kada planiramo da kuvamo, kupujemo sveže meso, ali ipak ne toliko sveže da postoji opasnost da nam iskoči iz tanjira. Ovo očišćeno parče ribe bez glave vam se sigurno ne bi zadržalo u porciji

  • 6

NA VRH BRDA MRTVA RIBA MRDA! Na Jutjubu se nedavno pojavio video-snimak koji prikazuje ribu koja se nalazi spremna za prodaju u rashladnoj vitrini u jednom marketu. Ništa ne bi bilo neobično da nije uočeno da je riba koja se mrda očišćene utrobe i uklonjene glave.

Kada planiramo da kuvamo, kupujemo sveže meso, ali, ipak ne toliko sveže da postoji opasnost da nam iskoči iz tanjira.

Iako ste do sada svi pomislili da je u pitanju neka superiorna vrsta ribe, na osnovu komentara ispod snimka utvrđeno je nekoliko varijanti koje bi mogle da izazovu ovaj fenomen, ali su u pravu bili samo oni koji su "optužili" kuvara.

Naime, u pitanju je široko rasprostranjena tehnika koju oni koriste da bi testirali svežinu mesa sa kojim rade: posipanje soli po mesu da bi videli da li će da se mrda. Da, mrtvo meso može da se mrda, i to zato što so puni sodijumske kanale u mišićicima i tako izaziva kontracije.

Ako ne verujete, pogledajte i video-snimak ispod:

(I. D.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA