Dečaku (5) paralizovano lice, ne može da se smeje!

Malom Ajzaku je ovaj poremećaj ustanovljen kada je imao samo osam meseci. Nesrećni dečak do treće godine nije mogao da hoda i bio je apsolutno bez refleksa

  • 1

Ajzak Hjudž (5), dečak iz Velike Britanije, boluje od Moebijusovog sindroma usled kojeg ne može da se smeje. Naime, Hjudž je samo jedan od dvesta osoba u Velikoj Britaniji koji boluju od ovog poremećaja.

Roditelji dečaka pokušavaju da prikupe oko 250.000 dolara kako bi mu pomogli i promenili njegovo sadašnje stanje.

Malom Ajzaku ovaj poremećaj je ustanovljen kada je imao samo osam meseci. Naime, nesrećni dečak nije mogao do treće godine da hoda i bio je apsolutno bez refleksa, takođe, deo lica mu je paralizovan.

Njegov otac je u izjavi za medije rekao:

- Ovaj sindrom onemogućava Ajzaku da priča i da se smeje, mnogo mi je žao da ga gledam ovakvog. Veoma je frustrirajuće to što se svaki dan suočavamo sa novim izazovima - rekao je Hjudž.

Oboleli od Moebijusovog sindroma često otežano vide i sluh im se na trenutke gubi. Takođe, nije isključivo da se osobama koje boluju od ovog sindroma veoma teško razvijaju mišići na rukama. Međutim, pojedini siptomi mogu biti tretirani odgovarajućom terapijom i operacijom.

(I. D.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA