KRALJ: Okačen o 160 balona, preleteo 12 kilometara iznad mora!

Silver Valens se u ovu avanturu upustio u nadi da će sakupiti milion dolara, koliko je potrebno za izgradnju pedijatrijske bolnice u Johanesburgu, ali i u čast Nelsona Mandele, koji je na ostrvu Roben proveo 18 godina u zatočeništvu

  • 0

Južnoafrikanac Mat Silver Valens uspeo je da, okačen o 160 balona napunjenih helijumom, preleti desetak kilometara iznad Atlantskog okeana.

Let ovog 37-godišnjaka od ostrva Roben do Kejptauna trajao je sat vremena na prosečnoj visini od oko 200 metara.

Pri spuštanju, koje je radi veće bezbednosti obavljeno u moru, 400 metara od obale, pomogli su mu spasioci, koji su ga sve vreme pratili brodom.

Silver Valens se u avanturu upustio u nadi da će sakupiti milion dolara, koliko je potrebno za izgradnju pedijatrijske bolnice u Johanesburgu, ali i u čast Nelsona Mandele, koji je na ostrvu Roben proveo 18 godina u zatočeništvu.

- Moj glavni cilj nije da letim uz pomoć balona, već da motivišem ljude širom sveta da poklone novac Fondu za izgradnju dečje bolnice, koja će nositi ime Nelsona Mandele - kazao je ovaj hrabri Južnoafrikanac.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA