PIRAMIDA ZIGURAT: Čudesna solarna građevina u Dubaiju (FOTO) (VIDEO)

Sledeća velika investicija biće napravljena po uzoru na piramide Maja i Egipćana, prostiraće se na 2,3 kvadratna kilometra i moći će da smesti zajednicu od milion ljudi

  • 0

Dubai, taj najmoderniji grad Persijskog zaliva, krase mnoga čuda arhitekture, a u planu je još jedno koje će ponovo pomeriti granice - zgrada u obliku piramide koja će moći da smesti milion ljudi, a pokretaće je obnovljivi izvori energije.

Od prelepog hotela Burdž al Arab do najviše zgrade na svetu Burdž al Kalifa, Dubai ne prestaje da fascinira građevinama. Sledeća velika investicija je piramida Zigurat, koja će biti napravljena po uzoru na piramide Maja i Egipćana, prostiraće se na 2,3 kvadratna kilometra i moći će da smesti zajednicu od milion ljudi.

Ime Zigurat zgrada je dobila po kulama hramova drevne Mesopotamije koje su imale terasastu piramidalnu strukturu.

Zgrada bi trebalo da bude otvorena početkom oktobra ove godine, a biće od karbon-neutralne strukture.

Zigurat će biti zelena, koristiće solarnu energiju, vetar, i moći će da funkcioniše u potpunosti bez dodatnih izvora napajanja, rečeno je iz kompanije koja je zadužena za izgradnju ove revolucionarne građevine. Biće i javnim prevozom dobro povezana sa ostatkom Dubaija.

Za grad koji neprestano raste, građevina kao što je Zigurat obezbediće moderno mesto za život koje će ujedno čuvati životnu sredinu.

Izgleda da su vlasti Dubaija i Ujedinjenih Arapskih Emirata shvatile da budućnost, ipak, ne leži u nafti.

Pogledajte video:

(M. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA