Japanac peške obišao svet - ukupno 40.000 kilometara! (VIDEO)

- Prelazio sam na desetine kilometara dnevno, često kroz divljinu, ali na sreću, sve je prošlo fenomenalno! Pamtiću ovaj put zauvek - kaže Jošida, koji je tokom svog puta oko sveta pocepao sedam pari cipela

  • 0

Japanac Masahito Jošida (32) prepešačio je celu planetu! On je tokom svog puta oko sveta prešao ukupno 40.000 kilometara. Svoj put je i počeo i završio u Šangaju, a njegova odiseja trajala je četiri i po godine.

Svoje putešestvije započeo je u novogodišnjoj noći 2009. Prema njegovim rečima, oduvek je želeo da putuje i da vidi svetska čuda.

- Da sam putovao avionima, vozovima ili bilo kojim drugim prevoznim sredstvom, ne bih video i upoznao male i često izolovane gradove širom sveta, kao i ljude koji žive u njima - kaže Jošida.

On je 2010. upoznavao i obilazio Aziju i centralnu Evropu, prešavši 16.000 kilometara. Nakon toga je, 2011, ipak morao da sedne u avion kako bi preleteo Atlantik i nastavio svoju šetnju po SAD i Kanadi. Krajem te godine ostao je bez novca, pa je morao da radi razne poslove kako bi mogao da nastavi svoj put. Potom je iz Kanade otputovao za Australiju, iz koje se ove godine vratio u Šangaj.

- Bilo je nekoliko situacija u kojima mi je život bio ugrožen. Prelazio sam na desetine kilometara dnevno, često kroz divljinu, ali na sreću, sve je prošlo fenomenalno! Pamtiću ovaj put zauvek - kaže Jošida, koji je tokom svog puta oko sveta pocepao sedam pari cipela.

Pogledajte video-snimak:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA