MAJSTOR: Kašikom rezbari srce lubenice! (FOTO)

Mladi Kinez je u pauzama učenja počeo je iz radoznalosti da pravi slike u lubenicama. U slobodno vreme je jeo sa društvom ovo povrće, a zatim je za rezbarenje koristio kašiku

  • 1

Kinez Kjan Vei Čeng (21), student auto-mehaničkog inženjeringa postao je poznat kada su njegove slike izrezane lubenice postale hit na internetu.

Postoji mnogo umetnika koji rade sa hranom i koji mogu da pretvore lubenicu u složena umetnička dela, ali mnogi od njih koriste specijalni alat da obrade tvrdu koru ploda dok Kjan koristi samo kašiku i nož. Fotografije njegovih remek dela su se pojavile na glavnim kineskim društvenim sajtovima pre par dana, i na taj način on je privukao pažnju, kako korisnika tako i novinara.

Nakon što su ga kontaktirali mediji, mladi amaterski umetnik je bio šokiran koliko su njegovi radovi privukli pažnju pogotovo što je za njega to bilo ubijanje vremena u pauzama učenja. Za većinu dela je koristio kašiku, dok je za detaljnije radove uzimao mali nož.

"Čovek lubenica" je u slobodno vreme sa društvom jeo ovo povrće i u jednom trenutku je počeo da pravi kašikom kostur u srcu lubenice. Njegovi prijatelji su bili oduševljeni i ohrabrili ga da pravi još rezbarija i stavljali slike dela na internet. Kjanu obično treba od pola sata do sat vremena da završi komad.

Kjan kaže da je većina lubenica napravljena prošle godine dok je ovog leta napravio samo 5, a razlog je što ovogodišnje lubenice nisu toliko slatke da ne može da im odoli.

(Telegraf.rs )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA