DIRLJIVO: Pepeo svog muža stavila u bocu kako bi plovio po svetu

Gordon Skot smit iznenada je umro od izliva krvi u mozgu. Njegova supruga došla je na ideju da njegov pepeo stavi u bocu i pusti da "plovi" do svog konačnog odredišta. Pronašla ga je vlasnica hotela na Floridi

  • 4

Kada je Džudi, jedna od vlasnica hotela na Floridi, u jutarnjem čišćenju okolne plaže naišla na plastičnu bocu koja je plutala u plićaku nije mogla ni da zamisli kakvu će dirljivu priču u njoj otkriti.

U boci delimično ispunjenoj pijeskom nazirala se poruka i novčanica od jednog dolara. Kada ju je otvorila i izvadila poruku otkrila je da nije reč o nekom zaigranom dečjem projektu, kao i da u njoj nije pesak već pepeo.

Na žutom papiru je između ostalog pisalo:

- Moj suprug Gordon Skot Smit je voleo da putuje. Nazovite me i javite gde ste ga pronašli.

Uz tu je poruku pronašla je jedan ispisani papir i dve novčanice od jednog dolara. Druga poruka je dodatno objasnila neobičan morski paketić.

Gordon je bio Bevin suprug gotovo 27 godina pre nego li je naglo umro od izliva krvi u mozak u martu 2012. godine. Njegova supruga je  htela da prospe pepeo u more u njegovom omiljenom letovalištu Big Pine Key, ali pre nego što je to učinila, pala joj je na pamet ideja kojom bi uspomena na njegov život trajala puno duže.

Pepeo je ubacila u bocu, kao i poruku i novčanicu od jednog dolara kako bi je onaj ko je nađe mogao pozvati i javiti gde je Gordon doputovao.

Prvi nalazač bio je Ros koji ga je pronašao u mestu Islamerada. Krajem juna našao se u Džudinim rukama koja ga je iz plastične boce za vodu "preselila" u plastičnu bocu ruma, jer je na putovanje izvorno krenuo u staklenoj boci tog gusarskog pića.

Nakon što je pozvala Bev u Tenese, Džudi je organizovala okupljanje u znak sećanja na Gordona, zaljubljenika u putovanja i ribolov, nakon čega ga je ispratila na nastavak putovanja.

(Telegraf.rs / Izvor: dnevnik.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA