IZ LJUBAVI: Sahranio psa kao čoveka (VIDEO)

- Ideja mi je bila da ga prepariram, ali pošto je preminuo u nedelju nisam uspeo da dobijem neophodne papire za tako nešto, kaže Portorikanac Euzebio Karasko

  • 5

Portorikanac Euzebio Karasko sahranio je svog psa Bronija kao da je u pitanju čovek. Karasko je organizovao poslednji ispraćaj za pokojnu životinju, pas je bio u mrtvačkom kovčegu, a održano je i bdenje. Poslednjem oproštaju od Bronija prisustvovale su Karaskove komšije i prijatelji. Tokom bdenja, kovčeg je bio otvoren, a nakon toga pas je sahranjen u u dvorištu Karaskove kuće.

- Ideja mi je bila da ga prepariram, ali pošto je preminuo u nedelju nisam uspeo da dobijem neophodne papire za tako nešto. Bronija sam usvojio  pre četiri godine. Bili smo nerazdvojni. Zato sam odlučio da ga sahranim kao da je u pitanju čovek - kaže neutešni Karasko, koji ne može da preboli smrt psa.

- Ne znam šta se desilo. Pozdravio sam se sa njim kada sam pošao u crkvu. Rekao sam mu da me poljubi i on me je liznuo po licu. Kada sam se vratio Broni je bio mrtav - priča Karasko.

- On mi je bio sve. Bio mi je rame za plakanje kada sam prolazio kroz krizne periode u životu, a posebno kada je moja majka izvršila samoubistvo prošle godine. Kad god me je Broni video uplakanog došao bi do mene - kaže Karasko.

Nakon ove neobične sahrane i drugi ljubitelji životinja u Portoriku planiraju da, kada za to dođe vreme, svoje ljubimce sahrane u kovčezima. Karasko planira da pokrene specijalan servis koji bi sahranjivao kućne ljubimce po ceni od 1.500 do 2.000 dolara.

- Planiram da napravim kapelu za ljubimce, kao i posebne kovčege - rekao je na kraju Karasko.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA