KREATIVNO: Pećinu pretvorio u podzemnu katedralu (FOTO) (VIDEO)

Ra Polet (67) rukom je isklesao 14 pećina, koje se nalaze ispod pustinje u Novom Meksiku. Prostori su obezbeđeni električnom energijom i telefonskom linijom

  • 0

Ra Polet (67) je poslednjih 25 godina klesao svojom rukom 14 pećina od peskovitih stena i učinio ih remek-delom. Sve se nalaze na severu Novog Meksika, ispod pustinje.

U njima su smeštene izrezbarene katedrale, dvorane za meditaciju, niše sa svećama i sporedne sobe, a ceo prostor je obezbeđen električnom energijom i telefonskom linijom.

Polet koji je sada umetnik, nekad je bio skitnica. On je godinama učio mnoge zanate. Od koledža je odustao, a iz mornarice su ga izbacili, pa je auto-stopom lutao Amerikom, radeći kao poštar, domar i čuvar, a kao farmer je boravio nekoliko godina u Tenesiju, u kolibi bez struje i vode. Za sadašnji zanat se odlučio 1985. godine kada je počeo da se bavi kopanjem, izgradnjom bunara i pomoćnih zgrada.

Prvu pećinu napravio je 1987. na javnom zemljištu, koja je ubrzo proglašena javnim svetilištem. Dugo nakon toga stvarao je po narudžbini, ali je konačno uspeo da se oslobodi od klijenata i počne da radi za sebe.

Na prodaju je njegovo delo "Drvo ljudske dobrote", koje se nalazi na parceli između Santa Fea i Taosa veličine 208 hektara. Cena cele imovine iznosi 995.000 dolara, ali se mogu kupiti delovi parcele, od kojih najjeftiniji košta 49.000 dolara.

Pogledajte video-snimak:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA