Ova devojka zaspi 30 puta dnevno (FOTO) (VIDEO)

Devojka Kloi Glason (15) iz Škotske pati od narkolepsije, poremećaja sna koji je zadobila nakon što se vakcionisala protiv gripa. Zbog poremećaja ne može da ide u školu i pohađa nastavu, ne može da izlazi van kuće sama, odnosno da vodi normalan život

  • 4

Tinejdžerka iz Škotske Kloi Glason (15) pati od narkolepsije, retkog poremećaja usled kojeg ona u toku jednog dana čak 30 puta spontano padne u san. Devojka je od narkolepsije obolela nakon što je primila vakcinu protiv gripa.

Narkolepsiju inače uzrokuje gubitak ćelija u hipotalamusu mozga koje sadrže protein hipokretin. To je genetski uslovljen poremećaj i javlja se familijarno međutim kod Glasonove je on usledio posle primanja vakcine.

Devojka padne u san iznenada, bez ikakvih predznaka. Iako tada ne spava dugačko, bolest je potpuno poremetila njen život. Jednom prilikom pošla je kod babe i dede, uspavala se u prevozu i propisno zabrinula svoje roditelje.

Zbog poremećaja ne može da ide u školu i pohađa nastavu, ne može da izlazi van kuće sama, odnosno da vodi normalan život.

Jedina nada za ovu devojku jeste tretman lekom koji je još u fazi ispitivanja.

- Nadam se da će mi pomoći da počnem da vodim normalan žuvot - rekla je Glasonova koja prima terapiju u bolnici u Edinburgu.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: Dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Petrojko

    18. januar 2014 | 21:04

    Pa se vi vakcinisite ljudi...... I trčite kod doktora stalno a apoteke hoću reci lijekovi su biznis kao i sve drugo

  • Pop

    18. januar 2014 | 23:42

    I naravno farmaceutska odnosno politička mafija nije odgovarala za to zlodjelo

  • Nikola Krstic

    18. januar 2014 | 18:49

    Jos ako ima vlazne snove, siguran sam da jos nosi pelene :D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA