Pogledajte zašto je ovo najpopularnija nekretnina u Njujorku (FOTO) (VIDEO)

Američki bračni par napravio je svoj dom od recikliranih brodskih kontejnera za prevoz tereta. Oni su na taj način, pored toga što su postali vlasnici jedinstvenog stambenog prostora u Velikoj jabuci, uštedeli i 300.000 dolara

  • 1

Parola "snađi se kako znaš" u slučaju bračnog para iz Njujorka imala je fenomenalan efekat. Naime, arhitekta Mišel Bertomen i njen suprug Dejvid Boj napravili su dom iz snova od recikliranih brodskih kontejnera.

Cene nekretnina koje su u Velikoj jabuci otišle u vasionu uslovile su da ovaj par osmisli način na koji će doći do stana i istovremeno uštedi novac.

Mišel i Dejv su tako kupili kontejnere dimenzija 6 sa 12 metara koji su koštali između 1.500 i 2.000 dolara. Na placu u Bruklinu krenuli su u realizaciju svog projekta.

Svoj kompletno funkcionalni dom počeli su da prave 2008. godine i sada je to jedninstvena, ali što je još bitnije, potpuno funkcionalna građevina.

U njihovom kontejner-domu imaju sve uslove za komforan život.

- Najlepše je kad pada kiša jer kapi odzvanjaju o krov, odnosno od kontejnera - pričaju Mišel i Dejv.

Oni su zahvaljujući ideji koju su realizovali uštedeli 300. 000 dolara pošto je njih stan koštao 50.000 umesto 350.000 dolara.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA