Zamrzli telo duhovnog vođe, veruju da im šalje poruke i meditira u ledu

Navodno su sledbenici gurua njegovo telo zamrzli tek nedelju dana nakon proglašene smrti, a za to vreme nisu primetili nikakve promene, pogotovo ne da se telo raspada. Oni tvrde da nije mrtav, već je u dubokoj meditaciji

  • 2

Ašutoš Maharadž, indijski guru, proglašen je mrtvim 29. januara u Pendžabu, a uzrok smrti je najverovatnije srčani udar. Njegovi sledbenici ipak veruju da je njihov duhovni guru samo u stanju duboke meditacije, pa su zamrzli njegovo telo, očekujući da će se jednom probuditi.

Maharadž je bio vođa organizacije "Misija buđenja božanskog svetla" koja ima više od 30 miliona sledbenika. Svami Višalandand, portparol ove verske organizacije, tvrdi da medicinska nauka ne razume meditacije i njihove faze, kao i da njihov vođa nije mrtav.

Lekari su Maharadža proglasili klinički mrtvim, a Višalandand objašnjava da je on u stanju samadija, odnosno najvišem nivou meditacije.

Navodno su sledbenici gurua njegovo telo zamrzli tek nedelju dana nakon proglašene smrti, a tvrde da su ga sve vreme posmatrali zaleđenog vođu i nisu primetili nikakve promene, a pogotovo ne da se telo raspada. On im i dalje šalje poruke, dok se nalaze u svojoj meditativnoj fazi, da zaštite njegovo telo dok se ne vrati.

Međutim, na sudu se pojavio čovek koji tvrdi da je guruov lični vozač i osporava odluku da se telo zamrzne, jer navodno sledbenici neće da se odreknu njegovog tela da bi mogli da podele njegovu imovinu.

Sud u Pendžabu je njegovu tužbu odbio, uz obrazloženje da je guru Maharadž proglašen klinički mrtvim, te da je sada na njegovim sledbenicima odluka šta da se s telom radi.

(Telegraf.rs / Izvor: Dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA