• 0

Ako krenete ovom stazom prošetaćete najjezivijom šumom: Svuda vas prate pogledi lutaka

Pre nego što je postao park koji kao da je izašao iz najstrašnijeg horor filma, Contitution Lakes Park je bio mesto na kom se nalazila fabrika za proizvodnju cigle u 19. veku

  • 0

Obično su zmije i paukovi nešto zbog čega možete da se prepadnete i najjezivija stvar na koju možete da naiđete ako šetate šumom. Ipak, u jednom parku u Atlanti u Džordžiji postoji nešto još jezivije. Taj park dom je za mnogobrojne glave starih lutaka.

Pre nego što je postao park koji kao da je izašao iz najstrašnijeg horor filma, Contitution Lakes Park je bio mesto na kom se nalazila fabrika za proizvodnju cigle u 19. veku. Ta fabrika zatvorena je pre više od 50 godina.

U međuvremenu, prazne glinene jame su se napunile vodom, te su to sada veštačke bare po kojima je park i dobio ime.

Atlanta, jezive lutke

Foto: flickr/Marcus O. Bst

Pre 26 godina, taj plac kupio je okrug Dekalb. Instalirana su šetališta. Ipak, drveće i divlja priroda nisu jedine stvari koje se mogu naći u tom parku jer ćete svuda gde se okrenete da vidite plastične lutke.

Atlanta, jezive lutke

Foto: flickr/Marcus O. Bst

Lokalni stolar Džoel Slaton bio je inspirisan da napravi staze nakon što je primetio da ljudi u parku ostavljaju veliku količinu smeća. Sve što se nalazi na stazi napravljeno je upravo od onoga što je inađeno među drvećem. Tu spadaju delovi lutaka, flaše. stare cigle.

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima