≫ 

Devojčicu vratili kući prvi dan škole jer je došla u "neprikladnoj obući", majka pobesnela

Lora je ljutito komentarisala odluku škole, rekavši da sada postoje veći problemi od kodeksa oblačenja

  • 6
Dokishop, obuca, ulosci, cipele Foto: Media Buy Services ltd.

Majka u Britaniji pobesnela je kada je njena ćerka posle ukidanja blokade zbog korona virusa vraćena prvi dan škole jer je nosila pogrešne cipele.

Izabel Selmer (15), učenice škole u okviru Univerziteta Birmingem provela je skoro tri meseca kući zbog pandemije korona virusa, a prvi dan posle povratka na nastavu vraćena je kući jer je nosila patike.

Majka Lora pobesnela kada je dobila poziv od škole da dođe po Izabel iako je prošlo tek nekoliko minuta pošto ju je odbacila do škole.

Škola u Birmingemu istakla je da pravilo u vezi sa uniformama bilo objašnjeno roditeljima, ali su se zvaničnici te ustanove izvinili ako su izazvali bilo kakvu neprijatnost.

Izabel je morala u školu u “Najki” patikama jer je obuću za školu zaboravila kod babe i dede pre nego što su uvedene mere zabrane kretanja kako bi se sprečilo dalje širenje korona virusa.

- Sigurno imaju bitnije stvari o kojima bi trebalo da brinu? Deca su propustila skoro tri meseca nastave. Izabel je bila obavezna da se vrati još šest dana u školu pre početka letnjeg raspusta - sigurno je da se vrate obrazovanju mnogo bitnija stvar? - pita se ljutito Lora.

- Odbacila sam je do škole prvi put od kada je počela blokada, a mora da bude tamo dva puta nedeljno svake druge nedelje. Bio je ovo težak period za nju, posebno što je propustila tri meseca škole, a sledeće godine je čekaju maturski ispiti. Jutros je shvatila da je ostavila školske cipele kod babe i dede koji su u izolaciji zbog korona virusa. Umesto njih, obula je patike. Nikada ih nije nosila u školu, ali nisam želela da kasni - dodala je majka.

Lora je istakla da se njena ćerka da će možda imati problema zbog toga, ali joj je rekla da ne paniči s obzirom da postoje bitnije stvari od toga, piše "Miror".

- Pošto sam se dovezla do škole, zvali su me i rekli da dođem po nju jer nije bila u punoj uniformi. Imala je školski blejzer, košulju i kravatu, samo što je nosila patike. Pandemija koronavirusa i dalje je prisutna, neko bi pomislio da obrazovni sistem ima bitnije stvari na dnevnom redu. Vratila sam se po nju i pričala sa nadležnima, a oni su mi rekli da je takva politika škole - rekla je Lora.

- Rečeno mi je da su i drugu decu poslali kući i to sve zbog kodeksa oblačenja. Po mom mišljenju, to je strašno. Razumem i slažem se sa stavom da se nose uniforme u normalno vreme, ali mi ne živimo u normalnom vremenu. Sve u vezi škole je drugačije. Ako sada pokušavaju da naprave primer od učenika, sada nije dobar trenutak - dodala je ona.

Izvinjenje škole

Škola u okviru Univerziteta Birmingem saopštila je za lokalne medije da se u međuvremenu izvinila majci.

- Razumemo da su ovo izazovna vremena za sve i bili smo u kontaktu sa porodicom i izvinili smo se za eventualni šum u komunikaciji i neprijatnost koju smo izazvali, te smo rešili ovo pitanje. Obično, u slučaju ovakve situacije, đaku dajemo neki deo odeće koji imamo u rezervi. Međutim, zbog korona virusa i bezbednosti, deljenje odeće i obuće nije bezbedno - saopšteno je iz škole.

Video: Danas polaganje kombinovanog testa male mature

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Mile

    19. jun 2020 | 14:28

    Nije škola kriva što su majka i ćerka totalno neorganizovane i nesposobne da brinu o osnovnim stvarima. Ako im ne odgovara, neka upišu neku kaubojsku školu gde takvih pravila nema.

  • Miodrag Vukićević

    19. jun 2020 | 14:56

    To vam je kao što slavite danas slave u u restoranu sa 100-200 gostiju ili je slavite tri dana . Ranije je slava bila za najuži krug porodice i kum.Sada nema kriterijuma sada se pokazuje finansijska moć pojedinaca a decu upisuju na sumnjive fakultete a pojedinci im jednostavno kupe diplome.

  • Kudzo

    19. jun 2020 | 15:18

    Bravo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA