Dečak, čije telo je pronađeno pre 58 godina zamotano u ćebad, tek sad je identifikovan

Na slučaju niko nije radio do 2007. godine, kada je pronađeno 11 kutija koje su bile obeležene sa: "stari šefovi predmeti". Među njima je i bio "predmet sa jezera"

  • 0
Stivi Kraford, nestali dečak Foto: Jackson County Sheriff's Office - Oregon

Američka policija uspela je nakon skoro šest decenija da identifikuje ko je dečak čije telo je pronašao ribar 11. jula 1963. u Ašlendu u Oregonu.

Telo je bilo umotano u ćebad, vezadno žicom i otežano olovnim predmetima.

Gotovo 58 godina niko nije znao ko je dečak, sve do ovog ponedeljka, kada je policija objavila njegov identitet i to u postu na Fejsbuku.

DNK analizom i genealoškim istraživanjima otkriveno je da je dečak bio Stivi Kraford, koji je rođen u Novom Meksiku 2. oktobra 1960.

Inspektori su uvereni da je telo dečaka najstarije neidentifikovano telo u Oregonu. Prema navodima policije, telo je u šumi pronašao ribar koji je pecao u veštačkom jezeru Kin Krik. Istraga je obustavljena mesec dana kasnije, u avgustu 1963.

Na slučaju niko nije radio do 2007. godine, kada je pronađeno 11 kutija koje su bile obeležene sa: "stari šefovi predmeti". Među njima je i bio "predmet sa jezera".

Nakon toga, u avgustu 2008. naređena je ekshumacija ostataka, koji su bili sahranjeni na lokalnom groblju. Izuzeti su DNK uzorci, ali u bazi ništa nisu pronašli. Potom je Nacionalni centar za nestalu decu i žrtve trgovine ljudima napravio foto robota na osnovu uzorka DNK, ali ni to nije dalo rezultate.

Potom je, kako se navodi, policija 2010. "dobila dojavu na Fejsbuku", koja im je pomogla u preusmeravanju istrage. Nije objašnjeno o kakvoj se dojavi radi, ali su nakon toga locirali moguće srodnike nestalog dečaka.

Jedan od njih je bio polubrat po majci i nalazio se u Ohaju. Taj čovek je rekao da je imao mlađeg brata sa Daunovim sindromom, koji je rođen u Novom Meksiku i koji je nestao. Izvod iz matične knjige rođenih je potvrdio da je dečak Stivi Kraford.

Nije poznato kako je dečak umro, niti kako je njegovo telo završilo u šumi kraj jezera.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA