≫ 

Skandal u bogataškoj porodici: Sin milionera Petra uhvaćen kako krade na pumpi

Sudija je mladom buntovniku rekao da će najverovatnije biti vraćen u pritvor ako prekrši uslove kaucije, uključujući i samovoljno napuštanje centra za rehabilitaciju

  • 0

Sin milionera iz Sidneja, našao se u pritvoru nakon što je upao na benzinsku pumpu naoružan vazdušnom puškom. Na kraju je pušten uz kauciju i poslat ne lečenje, jer navodno ima dugu istoriju mentalnih bolesti i zloupotrebe supstanci.

Rajli Higins (24) pušten je danas uz kauciju i na slobodi će sačekati početak suđenja za incident koji se dogodio 17. avgusta kod plaže u Sidneju.

Rajli, koji je sin milionera Petra Higinsa i njegove supruge Rebeke, uhapšen je istog dana kada je upao na pumpu, a na teret mu se stavlja krivično delo oružana pljačka.

Sada je doneta odluka da bude smešten na tromesečno lečenje u Centru za transformaciju Doralong, severno od Sidneja.

Sudija je mladom buntovniku rekao da će najverovatnije biti vraćen u pritvor ako prekrši uslove kaucije, uključujući i samovoljno napuštanje centra za rehabilitaciju.

Higinsova majka, Rebeka, koja je registrovani klinički savetnik i psihoterapeut, rekla je sudu da je njen sin bio podvrgnut psihijatrijskom lečenju od malih nogu.

Ona je rekla da mu je kao tinejdžeru dijagnostikovani poremećaji pažnje i raspoloženja.

Rebeka Higins je rekla sudu da je u vreme izvršenja krivičnog dela postala nezadovoljna njegovim tokom lečenja i da je u procesu traženja "drugog mišljenja" da promeni njegov tretman.

- Prema mom stručnom mišljenju nije dobijao najbolju negu. Sada tražimo bolju negu za našeg sina - rekla je majka.

Kako je istakla, Rajli je bio na "širokom režimu lekova", uključujući antipsihotike, kojeg se on uglavnom pridržavao, koliko ona zna.

Sud je takođe saslušao advokata optuženog mladića, Džejmsa Smita, koji je rekao da je upotreba zabranjenih droga od strane njegovog klijenta, pre svega kanabisa, bila značajan faktor u njegovom lečenju.

- Njegovo mentalno zdravlje je definitivno povezano sa prevazilaženjem problema sa drogom i alkoholom - rekao je advokat.

Advokat je zahtevao da njegov klijent ne ostane u pritvoru, kako bi mogao da bude adekvatno lečen.

Video: Sankcije su ih ojadile za milijarde ali to njima ne smeta: Deset najbogatijih ruskih oligarha

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA