Vreme čitanja: oko 2 min.

Deka (80) "divljao" vozeći 61 kilometar na sat, pa preživeo policijsku torturu: Sada ih tuži za masne pare

Vreme čitanja: oko 2 min.

Spletom nesrećnih okolnosti, počela je policijska "potera" za dekom, koja se završila veoma bolno po starca.

  • 0
Deda omamljen tejzerom Foto: Court records

Džon Dž. Sig (80) iz Kanzasa preživeo je policijsku torturu jer je vozio pet kilometara na sat brže od maksimalno dozvoljene brzine. Tačnije, on je išao 61 kilometar na sat, kada je policija pokušala da ga zaustavi. Spletom nesrećnih okolnosti, počela je policijska "potera" za dekom, koja se završila veoma bolno po starca.

Protiv njega je podneta tužba, a Sig je zbog svega odlučio da tuži policiju tražeći odštetu od 250.000 dolara, te još toliko za štetu koja mu je naneta.

Kako javlja "Hafington post", 16. aprila 2021. Siga je pratio policajac iz Ajole, Kanzas, jer je vozio 38 milja na sat (61 km/h) u zoni brzine od 35 milja na sat. Počela je "potera" pri toj brzini.

U tužbi koju je podneo, Sig navodi da nije znao da ga policija prati iako su se vozila policije iz drugih odeljenja pridružila "poteri" u oblasti koja se nalazi oko 161 kilometar jugozapadno od Kanzas Sitija, Misuri. "Potera" je trajala nekoliko minuta.

Sig se odvezao do parkinga kojim upravlja njegova porodica. Kada je izašao iz automobila, policajci su ga opkolili, a dvojica policajaca izvukla su oružje, navodi se u tužbi.

"Sig ih je upitno pogledao i podigao ruke", navodi se u tužbi. Tada je policajac zahtevao da Sig legne na zemlju i bez upozorenja upotrebio tejzer na njemu, iako je proizvođač omamljivača upozorio da ne sme da se koristi na starijim osobama, navodi se u tužbi.

"Ni u jednom trenutku nakon što je izašao iz svog vozila, Sig nije napravio neprijateljski pokret ili fizički ili verbalne pretnje", navodi se u tužbi. "Nije postojao rizik da će 80-godišnji muškarac pobeći od policajaca i oni nisu brinuli da li Sig ima vatreno oružje."

U tužbi se navodi da je Sig počeo da mrmlja na način koji je bio "teško razumljiv" i rekao policajcu da se ne oseća dobro. Sig je zbrinut u hitnoj pomoći.

(Telegraf.rs)

Video: Bežao od policije pa iskočio iz vozila u pokretu: Profesionalsni kaskaderi na "aparatima"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA