Kada kralj Saudijske Arabije letuje, ne pita za cenu: Na odmor je otišao sa više od 1.000 ljudi, a cifra koju je za to odvojio će vas raspametiti

Kralj Salman obožava letovalište Tanger u Maroku, pa je tamo letovao i ove godine

  • 13

Kralj Saudijske Arabije, Salman ibn Abdulaziz el Saud, poznat je kao osoba koja ne voli baš previše da štedi, pa je tako za ovogodišnji odmor potrošio neverovatnih 100 miliona evra.

Kralj Salman je krenuo na put sa pozlaćenim avionom sa 1.500 ljudi i prtljagom od 400 tona: Evo koje "sitnice" je poneo!

Kralj Salman obožava letovalište Tanger u Maroku, pa je tamo letovao i ove godine. On je svoj godišnji odmor započeo krajem jula, a već na aerodromu sačekao ga je premijer Maroka Sadin Otmani.

Salman ibn Abdulaziz el Saud stigao je na godišnji odmor sa pratnjom od preko 1.000 ljudi. Za ministre, savetnike i rođake rezervisano je više od 800 soba u najluksuznijim hotelima u gradu.

Takođe, iznajmljeno je preko 200 automobila, ali i sam kralj doneo je nekoliko luksuznih dvotočkaša. Angažovano je i nekoliko ketering kompanija da spremaju najkvaliteniju hranu onda kada je to kraljevskoj sviti potrebno.

Koliko god zvučalo megalomanski, sve ovo nije ništa neobično za saudijskog kralja. Kada je u martu putovao u Indoneziju poneo je čak 459 tona prtljaga i dva "mercedesa". Ipak, tada je vodio manje osoblja sa sobom - samo 620.

Foto: Tanjug / AP

Sve skupa saudijski kralj će za bahaćenje u Maroku platiti ceh od neverovatnih 100 miliona evra, odnosno 1,5 odsto planiranog prihoda od 6,5 milijardi dolara koliko Maroko očekuje da će zaraditi ove godine od stranih turista.

U okviru kompleksa u kome najradije letuje nalazi se čak i posebna bolnica, kao i luksuzni restorani. Renoviran je 2016. godine, a radovi su uključivali i dodavanje novih objekata, mesto za sletanje helikotera i veliki šator ispod kojeg se organizuju zabave.

Kralj Salaman ima mnogo nekretnina širom sveta, uključujući i stanove u Parizu, dvorac na Azurnoj obali i palatu u Marbelji.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Cika Velja

    23. avgust 2017 | 09:47

    Iskreno...ja se ne bi menjao sa njim! Dva smo sveta razlicita,jer bi meni te pare posluzile da obradujem one koji ih nemaju!!! Za mene je velika sreca uciniti da i drugi imaju osmeh na licu!!!

  • Angie

    23. avgust 2017 | 09:05

    Auuuu brate!! A ja sirotinja ne mogu dvesta eura da izdvojim da odem na more!!!!

  • Н. С

    23. avgust 2017 | 10:40

    А што да пита?. Да не живи можда у Србији?. Па и овде имате људи који не питају за цену. А не воде се као краљеви. Јел чеда пита за цену?.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA