Prodavnice kućnih ljubimaca imaće u ponudi samo napuštene životinje: Kalifornija zabranila prodaju životinja od odgajivača

Odgajivačnice su se našle na meti kritika jer ne uzimaju u obzir dobrobit životinja

  • 1

Kalifornija je postala prva američka država koja je zabranila prodaju životinja iz odgajivačnica. Novi zakon koji je odobren u petak znači da će prodavnice kućnih ljubimaca morati da rade sa azilima za napuštene životinje i organizacijama koje spasavaju životinje, ako žele da prodaju pse, mačke ili zečeve, piše Independent.

Sanja je udomila dve mace, odjednom ih je bilo 19 u kući! A ovako je objasnila kako je došlo do toga (FOTO)

Iako 36 gradova širom Kalifornije, uključujući Los Anđeles, San Francisko i San Dijego, već imaju zabrane masovnog odgoja životinja i ovo se smatra prelomnim potezom u kampanji protiv uzgoja pasa za profit.

Odgajivačnice su se našle na meti kritika jer ne misle na dobrobit životinja, kao i zbog toga što životinje žive u uslovima koji se opisuju kao "prenatrpani".

Oni koji podržavaju ovu meru kažu da obezbeđuje bolji tretman životinjama. Guverner Džeri Braun, koji je potpisao zakon, nije komentarisao svoju odluku.

Grupe za zaštitu prava životinja u Velikoj Britaniji takođe su pozvale na strožije zakonodavstvo u prodaji štenaca.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA