Zašto svi vide Trampov lik u psećem uhu? (FOTO)

Fotografiju je napravio Džejd Robinson iz Velike Britanije

  • 3

Vlasnik psa pod imenom Čif (Chief) pokušavao je da prikupi novac na internetu za pregled kod veterinara, a nije ni slutio da će uho njegovog ljubimca postati potpuni viral. Naime, izgled Čifovog unutrašnjeg uha mnoge podseća na dobro poznatu ličnost - američkog predsednika Donalda Trampa.

Zaboravio Melaniju u kolima, nije se poklonio caru, izgubio strpljenje dok je hranio ribe: Trampovi gafovi na azijskoj turneji!

Fotografiju je napravio Džejd Robinson iz Velike Britanije. On je istakao da je preko 20 puta zumirao viralnu fotografiju i da nijednom nije ugledao lik Trampa.

Međutim, ostatak sveta sigurno da jeste, jer se slika i dalje širi ogromnom brzinom.

Prema pisanju portala "IFL Science", razlog zašto mnogi vide lik Donalda Trampa u uhu ovog psa je zato što naš mozak tako funkcioniše. Ovaj fenomen zove se pareidolia - naš mozak često može da prepozna dobro poznate slike, zvukove ili obrasce u potpuno nevezanim stvarima.

Karl Sagan je 1995. godine u svojoj knjizi "The Demon-Haunted World- Science as a Candle in the Dark" (Svet zaposednut demonima - Nauka kao sveća u mraku) istakao da je pareidolia najverovatnija tehnika za preživljavanje koja nam je ostala iz nekog perioda evolucije ljudske vrste.

Pareidolia se naročito ispoljava kada nešto ne vidimo dobro, pa naš mozak po obrascima koje već poznaje pokušava da registruje pojavu sa kojom se tada suočava.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA