Izgubljena i zaboravljena Dajanina ćerka: Brisala je nos o njenu maramu, princeza nije htela da je napusti, a onda se desila kobna nesreća (FOTO)

Fotografija Dajane, koja u krilima drži devojčicu, postala je jedna od najpoznatijih slika sa čuvenog puta u Indiju

  • 1

Život princeze Dajane tragično se okončao 1997. godine, kada je poginula u saobraćajnoj nesreći. Iza princeze je ostalo mnogo tajni i nepoznanica, koje i dan-danas nisu izašle na svetlost dana. Retko ko se seća da je imala i "ćerku".

Princ Hari je glumicu verio Dajaninim dijamantima: Bolne reči o majci koje nema kada mu najviše nedostaje (FOTO) (VIDEO)

Avanti, devojčicu iz Indije, Dajana je "usvojila" tokom jednog od svojih mnogobrojnih putovanja. Dajana je posetila Indiju 1992. godine, a Avanti je izvodila za princezu tradicionalni ples, obučena u indijsku nošnju. Sa obojenim licem i bosim nogama, u kostimu, igrala je za princezu.

Protivno svim pravilima i protokolu, Dajana je uzela u krilo 4-godišnju devojčicu. Rekla joj je: "Ja nemam ćerku, danas si ti moja ćerka." Devojčica je potpuno opčinila.

Fotografija Dajane, koja u krilima drži devojčicu, postala je jedna od najpoznatijih slika sa čuvenog puta u Indiju.

- Pitala me je kako se zovem, rekla sam joj kao i u koju školu idem. Bila sam prehlađena pa sam brisala nos o njenu maramu. Držala me je pored sebe sve vreme dok je govorila "da ne želi da me napusti" - priča devojka koja je imala retku priliku da upozna lično princezu.

Foto: Profimedia/Goff Photos

Avanti danas ima 28 godina i učiteljica je u osnovnoj školi. Pored toga, daje i časove plesa. Ljubav prema plesu "nasledila" je od svoje majke, koja je bila učiteljica plesa i koja je smislila koreografiju za Dajaninu posetu.

Priznala je da kad je srela Dajanu, da nije znala o kome se radi, ali se itekako seća njene ljubaznosti. Tokom godina, njih dve su se dopisivale, a Avanti je trebalo da poseti Dajanu upravo te kobne 1997. godine.

Foto: Tanjug/AP

- Prezentovali smo plesove u različitim školama, a nakon ovog putovanja, trebalo je da se sretnemo. Sećam se sahrane, bila sam vrlo tužna - prisetila se Avanti, koja je u tom momentu bila u Belgiji.

U kući njenih roditelja pažljivo se čuvaju novine u kojim je izašla fotografija male Avanti i princeze Dajane.

Kako Avanti izgleda danas, možete pogledati OVDE.

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA