≫ 

Ko obožava delfine i istraživanje morskih dubina, može da dobije posao iz snova: Plata je kao ona u kancelariji, doživljaj neprocenjiv, a ovo su uslovi (VIDEO)

Dok se Jadran ovih dana suočava sa niskim temperaturama, a ponegde i sa ledom, ova organizacija traži saradnika za stručno usavršavanje

  • 2

Neprofitna organizacija "Plavi svet Vis" iz Hrvatske, koja se bavi zaštitom morskih organizama i okoline, ovih dana u potrazi je za novim članom koji bi im pomogao u svakodnevnim aktivnostima istraživanja delfina i drugih velikih stanovnika mora.

>>>Hoteli u Rovinju traže 2.700 radnika: Uz dobru platu nude i dva topla obroka, smeštaj, naknadu za prevoz i dodatke na platu

Podstaknuta lepotom morskog sveta uz ostrvo Vis, ali i biološkom raznolikošću kojom obiluje, "Plavi svet Vis" osnovala je 2008. godine organizacija "Institut Plavi svet" iz Velog Lošinja. Vis i susedna ostrva Biševo, Sveti Andrija, Jabuka i Brusnik odlikuje izuzetna očuvanost prirodnih vrednosti zbog čega omogućavaju jedinstven uvid u okolinu koja nije podlegla ljudskom uticaju.

Kako kažu, njihova osnovna istraživačka metoda je fotoidentifikacija, odnosno individualno prepoznavanje pojedinih jedinki delfina, jer im to omogućava uvd u društvenu strukturu i rezidentnost u području istraživanja.

I dok se Jadran ovih dana suočava sa niskim temperaturama, a ponegde i sa ledom, ova organizacija traži saradnika za stručno usavršavanje, ali bez zasnvanja radnog odnosa.

Kako kažu, potreban im je asistent koji će im pomagati u svakodnevnim aktivnostima istraživanja delfina i drugih velikih morskih stvorenja, a zauzvrat će steći praktično i teoretsko iskustvo u istraživanju i zaštiti prvenstveno delfina, ali i u vođenju projekata.

Izabrani kandidat baviće se prikupljanjem podataka o kretanju, ponašanju, sastavu i međusobnim interakcijama opaženih grupa delfina, kao i njihovom interakcijom sa ljudima. Naučiće kako se pravilno održavaju oprema i plovilo, a učestvovaće i u organizaciji javnih događaja edukativnog karaktera.

Kako kažu, od budućeg sradanika očekuje se fleksibilnost kada je reč o radnom vremenu, naročito kada se radi o istraživanju koje traje od početka maja do sredine septembra, jer u tom periodu ekipa i po ceo dan provodi na moru.

Organizacija će saradniku uplaćivati obvezne doprinose za zdravstveno i penziono osiguranje, a Hrvatski zavod za zapošljavanje naknadu od oko 370 evra.

Od budućeg saradnika se očekuje da je završio studije biologije ili ekologije, da dobro poznaje engleski jezik, da ima manje od godinu dana radnog staža u struci, da ima vozačku dozvolu B kategorije ali i dozvolu B kategorije za upravljanje brodom. Takođe, neophodno je da zna da pliva i da nema zdravstvenih problema koji bi mu onemogućili rad na brodu.

Dozvola za B kategorije za upravljanje brodom nije obavezan uslov za prijavu, ali se od kandadata očekuje da je stekne pre ili najkasnije dva meseca nakon potpisivanja ugovora.

Dodatni poeni svakako će biti ako kandidat većima iskustva u radu neprofitnih organizacija i ako je već učestvovao u istraživanjima morskih sisara. Naravno, poznavanje još nekog stranog jezika i iskustvo u upravljanju brodom, svakako će biti prednost.

Ko sebe vidi na jednom ovakvom mestu, a pritom ispunjava uslove koji se očekuju od budućeg saradnika, svoju prijavu može poslati na mejl: info@plavisvijet-vis.hr do 13. marta.

Kandati koji uđu u uži izbor bće obavešteni o tome do 19. marta, a od 21. do 23. marta će se obaviti intervjui.

Za prijavu su neophodni biografjia, motivaciono pismo i preporuka od najmanje dve osobe, čiji se podaci (ime i prezime, organizacija i email adresa) moraju navesti u prijavi.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • DARKO 100%

    3. mart 2018 | 18:11

    E to ti je isto kao da ti neko kaze idi izbroji zvezde na nebu

  • Tiki

    5. mart 2018 | 16:18

    Lakse pronaci atomskog fizicara nego ovakvu osobu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA