U doba Jugoslavije simbol za bogatstvo, a danas u hotelu u centru Prištine šetaju bubašvabe: Svi ga se stide, a Tači želi da ga pretvori u Tramp kulu (FOTO)

U doba Jugoslavije bio je sinonim za bogatstvo, a danas...

  • 10

Grand hotel u Prištini je na mnogim mestima na internetu opisan kao "odvratan", "ruina" i "apsolutni horror", navodi "Njujork tajms" u tekstu koji objavljuje u onlajn izdanju.

Hoteli u Rovinju traže 2.700 radnika: Uz dobru platu nude i dva topla obroka, smeštaj, naknadu za prevoz i dodatke na platu

Novinar lista Endru Higins, koji je boravio u hotelu, rekao je da menadžere ne pogađaju napadi na internetu.

- Ne prihvataju rezervacije putem interneta - jedva da nude pristup internetu - a hotel nema ni svoj i-mejl nalog - piše Higins.

U doba Jugoslavije sinonim za bogatstvo, Grand hotel, inače u javnom vlasništvu, toliko je oronuo da čak i kosovski predsednik Hašim Tači ima problema da kaže nešto lepo o njemu, navodi list.

- Ne mislim da je najgori hotel na svetu, ali samo zato što je svet veoma veliki - rekao je Tači kada je saznao da novinar "Njujork tajmsa" odseda u Grandu.

Tači smatra da bi na mestu hotela mogla da se izgradi kula "Tramp", navodi se u Higinsovom tekstu.

Kosovski ministar spoljnih poslova Behdžet Pacoli rekao je da hotel možda nije najgori na svetu, ali je svakako "pri dnu".

 
Why is my hair always in a messy topbun please?😂😂A post shared by 9/11/17👼🏻 (@ginaa.g_) on

- Stvarno je užasan. Kako možete da boravite tu? Kako iko može da boravi tu? - začudio se Pacoli pričajući sa Higinsom.

Njegova procena je da bi bilo potrebno oko 50 miliona dolara da Grand ponovo postane ono što je nekada bio.

- Kada sam se čekirao u hotel sa 500 soba, bio sam jedini gost. Hotel je stanište jatima golubova na višim spratovima, a podrum koji su nekada koristili srpski paravojnici, iznajmljen je klubu za zdravlje - piše Higins u svom tekstu.

On navodi da je hotel uglavnom napušten, da je usluga minimalna ili nepostojeća, mermerni lobi smrdi na dim od cigareta, dok je zeleni tepih na većini spratova isflekan i oštećen.

- Ima i bubašvaba - piše autor.

Higins ipak navodi i da Grand zaslužuje bolje recenzije. Dva sprata su, navodi autor, uvek spremna za goste, sobe su čiste, a ponekad ima i tople vode.

- Nekoliko ljudi iz osoblja koje je ostalo da radi pokušava da bude od pomoći, a jasno je da su osramoćeni lošim stanjem nekada uglednog hotela - navodi Higins i dodaje da je bivši predsednik SFRJ Josip Broz Tito imao svoj apartman na četvrtom spratu hotela u Prištini.

 
🏐A post shared by ANTONIJA BATALAKOVSKA (@antonijalolli) on

(Telegraf.rs / Tanjug)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Milan

    2. mart 2018 | 17:20

    Posle spomenika klintonu sad moraju da se slihtaju trampu koji ljigavci uzas

  • Puki

    2. mart 2018 | 16:31

    Čega se oni dohvate, to sigurno propada.

  • Čika Jova

    2. mart 2018 | 22:43

    Bio sam njihov gost 1990/91.godine, bio je to baš dobar hotel. Kakva "država" tskav i hotel.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA